Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nyolcéves a Sic Card

Nyolcéves a Sic Card Kovászna megye

Nyolc évvel ezelőtt indították el a Sic Card székelyföldi diákigazolványt, melynek sikere azóta is töretlen. A diákok itthon és külföldön egyaránt használják.

A kártyát az hívta életre, hogy míg külföldön és a romániai nagyvárosokban használatosak voltak a diákkártyák, Székelyföldön nem létezett ilyen. A kezdeményezők három megye diákságát segítik ezzel a kártyával abban, hogy különböző kedvezményekhez jussanak, oktatási programokon vegyenek részt, vagy akár fesztiválokra látogassanak.

Hirdetés
Hirdetés

Zsigmond József sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő, a Sic Card ötletgazdája elmondta: kicsitől nagyig jó használni a kártyát, mert míg a kisdiákok különböző tanulmányi versenyekről szerezhetnek tudomást, a nagyobbak pályázhatnak a különböző projektekre. Ugyanakkor a szolgáltatások által nyújtott kedvezmény is fontos, legyen szó szépségszalonról vagy akár sofőriskoláról. A Sic Cardnak jelenleg mintegy 15 partnere van a három megyében, a múzeumi látogatások ingyenesek azok számára, akik felmutatják. Az összesítések alapján azonban kiderült: többnyire külföldön használták a Sic Cardot, múzeumlátogatásra vagy más kulturális rendezvényeken.

Az ötletgazda elmondta: jelentős változás idén nem lesz a kártya kibocsátásában vagy használatában, továbbra is egyszerű regisztráció útján kérvényezhető. Ugyanakkor újdonság az, hogy a felhasználók számára karriernapokat szerveznek, bevonva a megye összes középiskoláját. A rendezvényt két éve indították, és idén ősszel is megrendezik. A régióban egyedülálló háromnapos eseményen nemcsak szakmákat mutatnak be, hanem az iskolák közti átjárhatóságot is biztosítják, annak érdekében, hogy kialakuljon egy jó diákszellemiség a városban

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások