Felhívás!

Faadomány Kommandóra

Faadomány Kommandóra Kovászna megye

Tavalyhoz hasonlóan, idén is tűzifával segítette a nehezebb sorsú kommandói családokat az Akik szeretjük Kommandót, Kommandóiak itthon itthonról és határon túlról nevet viselő Facebook-csoport néhány tagja.

Az oldal adminisztrátorától, a kommandói születésű, magyarországi vállalkozótól, Tokosné Bacz Margarétától megtudtuk, még novemberben megkezdték az adománygyűjtést. Az adakozásba mind Kovászna megyeiek, mind határon túliak beszálltak: 1800 lej gyűlt össze 15 személy hozzájárulásával. A pénzből 12 méter bükkfát vásároltak nyugtával, amelyet 6 családnak (fejenként 2 métert) osztanak, osztottak szét. A támogatás fő célcsoportját a nehézsorban élő idősek jelentették.

Tokosné Bacz Margaréta megjegyezte, sokkal hamarabb ki akarták osztani az adományt, csak a favásárlást nehezítette, hogy alig kaptak jó árban, törvényesen megvásárolható fát. Hozzátette, a következő télre 20 méter fát osztanának szét a rászorulóknak, a favásárlásra vonatkozó igényt már benyújtották a helyi önkormányzathoz.
A csoportban több karitatív tevékenység is lábra kapott, nemrég pl. a helyi Kelemen Emília szervezésével adományt gyűjtöttek és juttattak el a lapunkban bemutatott csernátoni Szotyori családnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.