Felhívás!

Négy fal között 2000 diák

Mint korábban megírtuk, péntektől a Mikes Kelemen Főgimnázium a piros forgatókönyv szerinti online oktatásba vonult, mert három különböző osztályban diagnosztizáltak az iskolakezdés után koronavírusos diákot. Ugyanaznap kiderült, hogy másik két iskola hasonlóképpen járt. A helyzetről Kiss Imre főtanfelügyelő tájékoztatott a hét utolsó munkanapján.

A Puskás Tivadar Szakközépiskolában is felfüggesztették a jelenléti oktatást két hétre, miután az oltszemi elhelyező központban fertőzési gócot fedeztek fel – 16 gyermek tesztje lett pozitív a gyermekjogvédelmi igazgatóság által kéthetenként rendszeresen megejtett tesztelés során –, és hat oltszemi diák három különböző speciális osztályban tanul az említett intézményben. Egy diák a sepsiszentgyörgyi speciális iskolába jár, ott csak egy osztályt küldtek elkülönítésbe két hétre, Oltszemen a kisegítő iskolában szintén távoktatást vezetnek be.

A mintegy 2000 diákot érintő intézkedéseket az iskolán belüli fertőzések indokolták, mivel azonban a településen változott meg (nőtt) az ezer főre eső COVID19-es betegek száma, a kormányrendelet értelmében szintén minden tanintézmény áttér az egészében online oktatásra Dálnokon is, illetve megváltozik a járványügyi besorolása a következő településeknek: a zöld helyett sárga forgatókönyv van érvényben a megyeszékhelyen, Sepsibükszádon, Kovásznán, Uzonban, Zágonban és Zabolán. Kizöldült viszont (eddig sárga volt) Kézdivásárhely, Maksa, Gidófalva, Torja, Kökös, Kézdiszentkereszt, Szitabodza és Bodzaforduló.

Ami a Mikes Kelemen Líceum személyzetét és diákságát illeti, a közegészségügyi igazgatóság Bukarestből kért pontosítások alapján arra a következtetésre jutott, hogy a három vírusfertőzött diák osztálytársainak, illetve 16 tanárnak kell karanténba vonulnia, a többi tanulót és pedagógust, illetve a kisegítő személyzetet nem érintik a megszorítások. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.