Felhívás!

Négy család gyermekeit örvendeztetik meg

Négy család gyermekeit örvendeztetik meg Kovászna megye

Az előző évektől eltérően, de továbbra is jótékony célból indította el a Kovászna Megyei Vöröskereszt Az első karácsony varázsa nevű kezdeményezést. Ezáltal 4 család részesül a karácsony örömeiben úgy, ahogyan még sosem.

A Vöröskereszt munkatársai 4 rászoruló család 19 gyerekének segítenek azzal a jótékonysági akcióval, amely karácsonyig tart. Opra Szende Zsófia és Lázár Andrea, a karitatív szervezet munkatársai elmondták: rendkívül fontos, hogy azok a családok is érezzék a karácsony lelkületét, ahol eddig nem ünnepeltek, legfőképpen az anyagi okok miatt. A projektet a Civil Licit által tudják megvalósítani, ott ugyanis támogatást kaptak, jóval az elvárt összeg felett. A kitűzött cél ötezer lej volt, de végül 8700 lejt nyert a szervezet a projekt megvalósítására. Opra Szende elmondta: a családokkal, akik majd az adományokat kapják, és akik részt vesznek a programban, már korábban is kapcsolatban álltak, felmérték az állapotukat, és most így próbálnak segíteni rajtuk.

A projekt része az is, hogy a következő hetek során minden szombaton várják a Vöröskereszt székházába azokat az önkénteseket, családokat, gyermekeket, akik karácsonyi díszeket készítenének a kiválasztott négy család karácsonyfájára. Ugyanakkor a támogatásokból cipőt, csizmát, kabátot vásárolnak a gyermekeknek, de játékra is költenek az ünnepek előtt – mondták a szervezők. 

A vöröskeresztes programokat önkéntesekkel bonyolítják, ebben gimnazisták vesznek részt legfőképpen, az önkéntes óraszámok pedig nőttek az elmúlt év során. Ugyanakkor további önkéntes fiatalok jelentkezését is várják, akik segítenék az egyesület munkáját, programjainak lebonyolítását.

Az első karácsony projekt megvalósítása mellett idén is lesz vöröskeresztes karácsonyi tombola, mely bevételét szintén jótékony célokra szánják, de élelmiszert, ruhaneműt is gyűjtenek a szervezet székházában.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.