Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Három tragédiából egy munkabaleset

Három tragédiából egy munkabaleset Kovászna megye

Az elmúlt években stagnált a halálos munkabalesetek száma Háromszéken, sőt az idei statisztikai adatok csökkenésre utalnak, ám egyelőre ez nem nyugtatja meg a munkafelügyelőség vezetőségét.

Hirdetés
Hirdetés

Ördög Lajos, a Kovászna Megyei Munkafelügyelőség vezetője elmondta, idén három, halálos munkabalesetként bejelentett tragédiát vizsgáltak ki, amelyekből végül csupán egyről bizonyosodott be, hogy a hatáskörükbe tartozik.

– Erdőkitermelésben, Kovászna környéki erdőben történt az a tragédia, amelyi végül a kivizsgálások után is munkabalesetnek minősült. A másik egy patológiai eset volt, illetve egy háromszéki lőszerraktárnál történt tragédiával kapcsolatosan nem tudok részleteket megadni, mivel Hargita megyei kollegák vizsgálták az ügyet.

A legutóbbi, augusztusi összesítés szerint 19 munkabaleset történt a megyénkben, ez a szám októberre már meghaladta a húszat.

– Év vége felé járunk, és a téli „átállás” miatt az erdőkitermelésben dolgozók körében, amíg hozzászoknak a csúszós talajhoz, számos szerencsétlenség történik. Tartunk attól, hogy az itt megosztott számadatok még növekedhetnek – összegezett Ördög.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 22., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Egész évben 3 eset, ebből csupán 1! tartozott a ” hatáskörünkbe”! Ha a bácsi elmegy nyögdíjjba szívesen állok a hivatal rendelkezésére, pont vmi hasonló meló érdekelne! 😁
  Lőszerraktár bumm…nem tartozik önökhöz ez ok, de érdeklődök a hr kollegáktól és levonom a következtetést!
  Patológiai eset!🙃 Elég tág fogalom ha nem tévedek! Ejsze van vagy 20 ágazati területe….ezen belül pedig bármi megtörténhetett!