Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pezsgés a Sapientián

Pezsgés a Sapientián Kovászna megye

Szerdán szervezte meg harmadszor a Sapientia EMTE sepsiszentgyörgyi tanulmányi központja a megye középiskolásainak SapiSentia című interdiszciplináris vetélkedőjét. Célja egyrészt, hogy közelebb hozza az egyetemet a leendő potenciális hallgatókhoz, másrészt izgalmas tudásversenybe akarja bekapcsolni a diákokat.

Hirdetés
Hirdetés

Mint azt dr. Bíró Enikő angol szakos oktató, egyetemi adjunktus lapunknak elmondta, idén 10 háromfős csapat versenyzett, köztük két visszatérővel. Kézdivásárhelyről, Szentgyörgyről és Barótról is beneveztek, az Apor Péter- és a Puskás Tivadar-szakközépiskola, a Baróti Szabó Dávid és a Mikes Kelemen Líceum, a Székely Mikó és a szentgyörgyi Református Kollégium képviseltette magát.

A versenynek minden évben van egy mezőgazdasághoz köthető fő témája (az egyetemi szak profiljából fakadóan): idén egy fenntartható, környezettudatos és innovatív, régióhoz köthető gazdálkodási ötlet kidolgozása volt, egy prezentációban. Ezen kívül a földrajz, biológia, kémia, művelődéstörténet berkeiben is otthon kell lenniük a diákoknak, ezt kvízkérdésekre válaszolva tanúsíthatták, majd kreatív angol feladatot, azaz egy újsághír szerkesztését kellett megoldaniuk.

Mindenki nyert, mert sok támogató pártolta fel a versenyt, így a fődíjasok az egyetemtől 450 lejes pénzjutalmat kaptak, a második-harmadikok 300, illetve 150 lejt, de fitneszbérlet, shaormázás, mozijegy, adathordozó, édességcsomag is szerepel a díjak között. A végső helyezési sorrend: elsők az Állategészségügyi technikusok (Apor Péter Szakközépiskola), második a Verselemzők (Székely Mikó), harmadik a Gazdálkodjunk traktoristául! (Székely Mikó) nevű csapat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 22., 7:19
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Istenem, hogy lehet hogy az Apor nyerhetett a Mikó elött? Nem elirás? Bármilyen verseny van mindig a Mikó kell nyerjen ez Kovászna megyébe iratlan szabály! Szép volt Apor Péter! Duplán nyertetek!

 • User
  Dátum: 2019. november 22., 17:20
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A tanfelügyelőség is olvasta?! Rendet raknak a Sapientia háza táján, h mertek ilyet tenni! 1 Kós, Puskás, Apor Péter liceumokban is akad sok jó tanuló aki románból vagy matekból gyengébb, de szakból kiváló!!!

 • User
  Dátum: 2019. november 23., 8:33
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Rendszeresen a Sztgy i sulik, a helybeliek😉 több csapattal vesznek részt minden versenyen és így mindig nyernek! Most is 2 csapatuk vett részt a szakiskolák ellen, de melléfogtak! Duplán sárba lettek döngölve az „elitek”!
  Jó lenne sok megyei versenyt kivinni falura, vidéki városokba, h megtapasztalják milyen 1 vidéki sulinak kipengetni 500 lejt mikróbuszra, utána meg megalázni 5-6 kipihent várrosi csapattal!