Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közegészségügyi aktualitások

Közegészségügyi aktualitások Kovászna megye

Az elmúlt két hétben csökkent a légúti fertőzések száma, és az összes influenza elleni ingyenes oltóanyagot leszállították már Háromszékre. Az ország egyes megyéiben dúló sárgaságjárvány tükrében a helyi viszonyokról is érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

A családorvosok jelentései alapján elmondható, hogy csökkent a felső légúti fertőzések száma, kevesebb a tüdőgyulladás. A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügy munkatársaitól azt is megtudtuk, megyénkben már 2312 személyt beoltottak influenza ellen. A közeli Brassó megyében is felütötte a fejét a fertőző májgyulladás (hepatitisz A, a piszkos kezek betegsége), de a járványügy munkatársai nyugalomra intik a háromszéki lakosságot. Elmondták, az elmúlt hónapban ugyan 4 esetet diagnosztizáltak, de nincs aggodalomra ok, hiszen ez a szám szerintük elenyésző.

Kiderült, a hepatitisz A-fertőzések száma folyamatosan csökken megyénkben: míg 2014-ben 437 beteget azonosítottak, addig 2015-ben 100-at, 2016-ban 16-ot, 2017-ben pedig 3-at. Tavaly enyhén növekedett, de csak 7 eset volt. Persze az óvatosság, a alapvető higiéniai szabályok betartása fontos, hiszen a szakemberek szerint 5-6 évente esedékes növekedés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük