Hirdetés
Hirdetés

Munkálatok Erdővidéken

Munkálatok Erdővidéken Kovászna megye

Májusban egy éve lesz annak, hogy elkezdődtek a munkálatok a Málnás és Barót közötti megyei útszakaszon, ahol teljes felújítás van folyamatban.

Hirdetés
Hirdetés

Kedd reggeli körutunkon azt tapasztaltuk, hogy a brassói Morani cég emberei többek között Nagybaconban az út melletti patakmeder támfalának kiépítésén dolgoztak, Baróton pedig a bányaúti híd felújítását végezték.

Tamás Sándor megyetanácselnököt idézzük, aki szerint „az útépítés olyan, mint a tojásrántotta-evés: előbb el kell törni a tojást a rántottához, az útjavításnál is ugyanúgy, előbb a régi utat fel kell törni” – mondta a munkálatok elkezdésekor, megértést és együttműködést kérve.

Ennek ellenére a hatodi út állapotára már többen panaszkodtak, szóvá téve, hogy miért kellett már ősszel nekifogni a munkának, aztán télire úgy hagyni a felmart utat stb., miközben akadály a forgalomkorlátozás is, például Nagybaconban a falu között, ahol dolgoznak.

A 33 kilométeres útszakasz felújítása 75 millió lejbe kerül, ebből a pénzből, ahogy a munkatelep átadásakor elhangzott, a brassói cég legalább 50 centis alapra két rend aszfaltot húz, újjáépít tizenöt hidat, és kicserél 117 átereszt is Málnástól Ágostonfalváig. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások