Felhívás!

Mézédes napot rendeznek a parkban

Mézédes napot rendeznek a parkban Kovászna megye

Szombaton 10 órától a kézdivásárhelyi Molnár Józsás parkban méz­édes napot rendez a helyi Tegyünk Kézdiszékért nevű civil tömörülés.

Tóth László szervező lapunknak elmondta, az esemény kezdő mozzanataként a mézlovagok és kísérőik a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar akkordjaira vonulnak fel. „A rendezvény iránt érdeklődők a folytatásban megismerkedhetnek a környékbeli méhészekkel, akiktől egyebek mellett megtudhatják, hol élnek és szorgoskodnak a méhek, kikből áll a méhcsalád, amiként azt is, hogyan zajlik a pergetés”, hangsúlyozta.

Emellett megkóstolhatják a különböző mézfajtákat, mézes italokat, és további termékeket is megismerhetnek, illetve beszerezhetnek, mint a krémméz, méhpempő, mézalapú krémek, propolisz, lépes méz vagy a méhviasz és egyéb mézes portékák. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai beavatják az érdeklődőket a mézeskalács sütésének titkaiba, és süteményeiket meg is lehet majd kóstolni egy pohár mézes tea kíséretében. A Szántó mézeskalácsos család legifjabb képviselője bemutatja a hagyományos cifrapogácsa készítését, és Beke Ernő régi méztárolóedény-kollekcióját is megcsodálhatják.

Dr. Tófalvi Melinda, a Sapientia előadótanára a méznek a kozmetikában, a gasztronómiában és más különböző területeken való felhasználásáról beszél. Zenél a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar, fellép a Maassluis Nyugdíjasklub Rozmaring kórusa és Gyöngyvirág tánckara. A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár sátránál Milo maci is kíváncsian várja a betérőket, a könyvtár minden mézes, méhes könyvét kiviszik, 11, 12 és 13 órakor papírszínházas mesével várják a gyerekeket, természetesen a Méhkirálynőről. Ez alkalommal ingyenes lesz a könyvtári beiratkozás, és kölcsönözhetőek lesznek a kiszállított könyvek is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások