Felhívás!

Durva elutasítás?

Kikergették a járóbeteg-rendelőből, durván beszéltek vele, és a gondját sem oldották meg – panaszolta lapunknak egy páciens, aki nemrég kereste fel a megyei kórház poliklinika osztályának egyik szakrendelőjét. A kórház vezetősége reagált az esetre.

K. M. T., az egyik kézdiszéki napközi dadája súlyos vádakkal illette a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelője fertőző részlegének munkatársait. Mint mondta, himlős lett, így nem mehetett a gyerekek közé dolgozni, családorvosa pedig mindössze öt napot írhatott fel neki, majd elküldte a megyei kórházba a betegszabadság meghosszabbítása céljából. Állítása szerint a poliklinikán alig találta meg a doktornő kabinetjét (semmi sincs ott kiírva), a doktornőt egyáltalán nem találta ott, az asszisztensei pedig gyakorlatilag kikergették onnan, durván beszéltek vele. A felháborodott páciens lapunkhoz fordult, de a kórházhoz nem tett le írásos panaszt.

Az ügyben megkerestük a kórház vezetőségét is, András-Nagy Róbert menedzser pedig elmondta: az orvosnő, akit a páciens keresett, valóban nem rendelt aznap, ugyanis koronavírus-gyanús státusban leledzett, később be is igazolódott nála a fertőzés. Amikor a páciens megérkezett a fertőzőre, a főnővér fogadta, akinek elmondta érkezése okát, viszont nem voltak nála azok az igazolványok és dokumentumok, amelyek által betegszabadságra lett volna jogosult. Állítása szerint neki nem mondta senki, hogy ezekre szüksége lehet, ám ezek hiányában nem állíthattak ki neki beteglapot.

Az igazgató hozzátette: a fertőző-kabinet működik a poliklinikán, fogadják a pácienseket, igaz, csökkentett óraszámmal a koronavírus-járvány miatt. Ugyanakkor kéri az időpontra érkező betegek türelmét, mert mint mondta, minden gondot orvosolnak, akkor is, ha eszközeik vagy humán erőforrásaik limitáltak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 25., 0:41
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Limitaltak a nemtorodes es a pofatlan orvosi es menedzseri szemetseg, Ha ilyen torveny van akkor ejjel is kellene legyen valaki hogy meg lehessen hosszabitani a papirt nem hogy ne lehesen megkapni az irodajat, Holnaptol nem lennel menedzser ecsem csak az RMDSZ tart ott.