Hirdetés
Hirdetés

Mehetünk nyaralni az idén?

Mehetünk nyaralni az idén? Kovászna megye

Számos országban igyekszenek és próbálnak megfelelni a járványügyi előírásoknak, annak érdekében, hogy meg tudják nyitni a turisták előtt a strandokat, tengerparti helyeket. Több információ szerint a strandokat részekre osztják fel, és annak felére csökkentik a létszámot, mint az eddigi években. Az idén a turisták leginkább a román és bolgár tengerpartot választják nyaralás helyszínéül.

A kézdivásárhelyi Tangi Tour munkatársától, Bene Krisztinától megtudtuk, hogy a járvány ideje alatt egy foglalásuk volt, viszont visszafoglalások voltak augusztusra. Előző beszélgetésünkkor még nem tudták pontosan, hogy merre alakul a helyzet, azonban mára már körvonalazódott. A legkeresettebb nyaralási helyszínek az idén nyárra a román tengerpart és Bulgária, azonban augusztusra már Görögországba is vannak foglalások. Bene Krisztina elmondta, hogy elsejétől Törökországba is megindulnak a járatok, így oda is van néhány előfoglalás.

Arra a kérdésünkre, hogy melyik a legbiztonságosabb nyaralási helyszín az idén, a Tangi Tour munkatársa elmondta, hogy mindegyik tengerpart betartja az előírásokat, a turistáktól is függ, hogy mennyire tudnak alkalmazkodni. Az árak szempontjából leginkább két-három csillagos hoteleket választanak a nyaralók, a négycsillagosokra ritkábban esik választás, hiszen azok árban sokkal magasabb kategóriához tartoznak.

– Azonban rugalmasak vagyunk a foglalásokkal kapcsolatban, és a vendégeink elvárásaival szemben – adta tudtunkra Bene Krisztina. Majd hozzátette, hogy senkinek nem fog elveszni a lefizetett pénze, 18 hónap után visszaigényelhető.

– Minden hotel más politikával dolgozik, és más rendszerben. Folyamatosan kapjuk a válaszokat és igyekszünk a kéréseknek eleget tenni – mondta Bene Krisztina.

Orosz Fekete Istvántól, a sepsiszentgyörgyi Treff Travel munkatársától megtudtuk, hogy utóbbi három hónapban a legtöbb idejüket a kirándulások újratervezésével töltötték. Azt is elmondta, hogy sajnos új foglalások nem voltak, de érdeklődés annál több.

– Sok tényező van, ami befolyásolja az idei szezont, de meglátásunk szerint a kirándulni vágyók inkább azokat a helyszíneket helyezik előtérbe, ahol nagyobb biztonság van – véli Orosz Fekete István.

Az ügynökségtől azt is megtudtuk, hogy az árakat tekintve pillanatnyilag nincs változás, hiszen még csak most indulnak újra a dolgok, azonban az elkövetkezendő időszakban biztosan lesznek áremelkedések, mert a biztonságos kiszolgálásért a szolgáltatók kénytelenek befektetéseket eszközölni.

 Diana Dima, a Cristian Tour marketing igazgatója a Ziarul Financiarnak adott tájékoztatójában tudtunkra adta, hogy nem készpénzben fogják visszafizetni az előfoglalások árát, aki a járvány előtt tervezett Törökországba, Görögországba és Bulgáriába menni, és már nem szeretne. A turisztikai cégek utalványok vagy újraprogramozás formájában tudják kártalanítani a turistákat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 19., 8:40
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ha augusztusban nem szeretnénk elmenni,mert napról napra változik a Covid megugrása, akkor miért nem lehet vissza igényelni a lefizetet összeget?Nem a mi hibánkból nem mennénk, de bizonytalan a helyzet,ha mondhatni lehet egyre súlyosabb,ahogy közli a sajtó a fertőződék számát, ilyen esetben nem kaphatjuk vissza azt a bizonyos összeget??Köszönöm!