Felhívás!

Megvan a kovásznai szónok

Megvan a kovásznai szónok Kovászna megye

Pénteken az RMDSZ kovásznai szervezete és a Pro Csoma Sándor Egyesület szervezésében Márciusi láng néven szónokversenyt tartottak a fürdővárosi
9–12. osztályos diákok részére.

A versenyre 9 diák nevezett be. A zsűri – Simon István (tanár, a verseny egykori kezdeményezője), Incefi Tünde (tanár) és Ráduly Orsolya (12. osztályos diák) – döntése szerint első helyezett lett és 150 lejes pénzjutalmat kapott Balogh Zoltán (10. osztály). Második helyezést ért el, és 100 lejben részesült Deák Gellért Gedeon (10. osztály, a verseny tavalyi nyertese), a harmadik helyen, és 50 lejt érően Molnár Gergely (9. osztály) végzett. A Pro Csoma Sándor Egyesület különdíját és a könyvcsomagot Vatány Bíborka (10. osztály) kapta.

A verseny nyertese március 15-én a központi színpadon mondhatja el szónoklatát, míg a 2. és 3. helyezett, illetve a különdíjas a Kovásznai Művelődési Központban, a gálaesten adhatja elő szónoklatát. Gyerő József polgármester köszönetet mondott a benevezőknek. Kopacz Levente megbízott kovásznai RMDSZ ügyvezető elnök kérdésünkre elmondta: örvendetes, hogy a fiatalok bekapcsolódnak a nemzeti ünnepbe, és példát mutatnak saját generációjuknak. A vetélkedő hangulatát a Hangfoglalás és SicTone zenekarok fellépése fokozta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.