Felhívás!

Nagy tételt is elfogadnak

Nagy tételt is elfogadnak Kovászna megye

Hetente kétszer üríti a Gyulafehérvári Caritas az utcákra telepített ruha- és cipőgyűjtő konténereket. A jótékonysági szervezet munkatársai azt mondják: ha valaki nagyobb tételben adna általa már nem használt ruhaneműt, akár házhoz is kimennek utána.

Varga Csaba szerint az emberek hozzászoktak a lehetőséghez, és rendszeresen a konténerbe helyezik azokat a ruhákat, cipőket, amelyeket már nem használnak. A Gyulafehérvári Caritas logisztikai igazgatója szerint mostanra megszűnt a kezdeti „gyerekbetegség” is, hogy megrongálják, vagy lopni próbálnak a konténerekből.
– A rendőrség segítségével sikerült néhány „konténertörőt” elkapnunk, és felajánlottuk, hogy adunk szívesen, ha szükségük van rá, csak kérjék, de ne bántsák, ne tegyék tönkre a fémládákat – mondja Varga Csaba.
Sepsiszentgyörgyön hetente kétszer ürítik a konténereket, ha tele van, ha nincs, így nem fordulhat elő az, hogy valaki adományozna, de nem tudja a ruhákat a konténerbe beletenni. Ha valakinek nagyobb mennyiségű ruhaneműje, cipője van nagy zsákokba összecsomagolva, az intézmény Kós Károly utcai székhelyén is átveszik, mi több, telefonos egyeztetés után akár házhoz mennek utána.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.