Felhívás!

Megosztással működik az önsegítés

A kamasz- és fiatal felnőttkor számos kihívást tartogat mindenkinek, de a sérült fiatalokat nevelők esetében olyan kérdéseket vethet fel, amellyel talán nehezen birkóznak meg egyedül a szülők, mert nincs kézenfekvő megoldási mintájuk. Nekik indult támogató, illetve önsegítő csoport Fazakas Enikő pszichológus vezetésével a Gyöngyvirág utcai református egyházközösség égisze alatt.

őreklamú

Az ötlet a Diakónia Alapítvány által fenntartott, fogyatékkal élők nappali foglalkoztatását biztosító Írisz Ház munkaközösségében fogant meg, de Makkai Péter igazgató elmondta, azt szerették volna, hogy tőlük független, semleges és szakmai módon kapjanak segítséget mindazok, akiknek szükségük van rá. Így keresték meg Fazakas Enikőt, a szervezeti hátteret pedig a református egyházközség biztosítja, ahol szerda délelőtt össze is ültek a jelentkező szülők egy első, ismerkedős beszélgetésre. A 12 alkalmasra tervezett foglalkozásra a következő, július 10-én esedékes találkozóig még lehet csatlakozni, azután az intimitás és diszkréció megőrzése végett zárul a kör.

A csoportvezető Fazakas Enikő pszichológus lapunknak elmondta, főleg a pszichodráma módszerével dolgoznak, amely csoportterápiára nagyon alkalmas, és aktív részvételt feltételez. Az érintett témákat a közösség, a résztvevők hozzák: ki hogyan éli, találja meg a családon belüli szerepét, abban hogyan változik vagy sem; miként lendül túl a mélypontokon, a kiégésen, ha nincs segítsége, hogyan tud mégis töltekezni, illetve hogyan engedik el és át a fiatalokat az önállósodásnak (elengedhetik-e?), esetleg a párkapcsolatnak.

A találkozók délelőtt zajlanak, alkalmanként 3 órában, a teljes, 12 alkalmas foglalkozásra 100 lej befizetésével lehet csatlakozni (ez a felhasznált kellékek ellenértéke). Jelentkezni Fazakas Enikőnél lehet a 0745.185.747-es telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.