Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Javulnak Erdővidék útjai

Javulnak Erdővidék útjai Kovászna megye

A néhány évvel ezelőtti állapotokhoz képest ma már lényegesebben jobb körülmények között lehet Erdővidéken közlekedni. Bardoc község és Barót város jelenleg is folyó beruházásainak köszönhetően például immár aszfaltúton érhető el Székelyszáldobos és Felsőrákos is.

Hirdetés
Hirdetés

Bár mindkét úttal dolgoznak még, a befejezésig már nincs sok hátra egyik helyen sem. Le van öntve az aszfaltburkolat, de a zavartalan közlekedést még akadályozzák a hidaknál végzett nehezebb, bonyolultabb munkálatok. Felsőrákos fele például befejezték az egyik hídnál a munkát, a falu közelében levő másik hídnál azonban jelenleg is dolgoznak, azon a régi aszfaltburkolatot törik fel.

Bardocról Székelyszáldobos felé szerdán még le volt zárva az út, mint Kolumbán Sándor alpolgármestertől megtudtuk azért, mert azon az útszakaszon is dolgoznak még az egyik híddal. „Továbbá a sáncokkal, átereszekkel, a szalagkorlátokkal is van még munka” – mondta.

Ha vetünk egy pillantást a térképre, megállapíthatjuk, hogy Erdővidéken most már Zalánpatak maradt az egyetlen falu, melyet a külvilággal még kavicsos út köt össze, egyébként mindegyik település be van kötve a korszerűsített utak hálózatába.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások