Felhívás!

Röviden

Nevelőszülők napja

Holnap 16. alkalommal szervezi meg a Kovászna megyei Szociális Gondozási és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság a hivatásos nevelőszülők napját. A Székely Nemzeti Múzeum kertjében reggel 10 órakor kezdődő műsoros ünnepségre természetesen a gyerekekkel együtt várják a nevelőszülőket. Míg a kicsikkel a Caritas önkéntesei foglalkoznak, a felnőttek különböző tematikájú beszélgetésekbe kapcsolódhatnak be a sátrakban, amelyeket egy-egy szakember moderál. 14 órakor közös ebédhez ülnek le a meghívottak és a szervezők. Kovászna megyében jelenleg 126 hivatásos nevelőszülő 212 gyermeket gondoz saját családjában.

Földészek fóruma

Pénteken és szombaton, a LAM alapítvány főszervezésében Illyefalván zajlik a III. Háromszéki Földész Fórum. Az előzetes program szerint a június 21-ei plenáris ülésen szakmai tájékoztató hangzik el az integrált agrárium perspektíváiról, a kiemelt projektek preferálásáról, az egészséges táplálék hazai fogyasztói társadalmának kiszolgálásáról. Az anyaországból érkező előadók közül dr. Bardócz Zsuzsa professzor Az organikus világ rendszere, hatása a termesztett növényekre, tenyésztett állatokra, az emberiségre a Földön címmel tart előadást, a Biokultúra Szövetséget is képviselő dr. Roszik Péter pedig az ökológiai gazdálkodás égető szükségességéről beszél. Lesz egy úgynevezett szakmaturisztikai nap is, amely során Csernátonban megtekintik két helyi gazda, Moldován Csaba és Csáky Béla gazdaságát, majd Kézdivásárhelyen dr. Mucsi Mihály gazdaságával ismerkednek meg. A fórumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (tel.: 0723.572.660).

 

Új nőszervezet

Holnap 20 órakor, a focipálya melletti új épületben megalakul az RMDSZ mikóújfalusi nőszervezetét. A rendezvényen Grüman Éva foglalkozásvezető beszélgetős csapatösszerázót tart.

Bezárta az ajtót?

Tegnap volt a lakásrablások megelőzésének európai napja. Ez alkalomból az egyenruhások többek közt arra figyelmeztetnek, hogy szépen mutat egy repülőtéri szelfi vagy egy új gyűrűről szóló poszt, de ennyi erővel meghívót is küldhetnénk a potenciális betörőknek. Megjegyzik, a Kovászna megyei lakásrablások 26%-a barátkozás után következett be.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.