Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Konkrét intézkedésekről nincs szó

Konkrét intézkedésekről nincs szó Kovászna megye

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) „elhatárolódik” a „nézők egy csoportjától”, akik idegengyűlölő jelszavakat skandáltak a román válogatott legutóbbi mérkőzésein – írja a FRF közleményében.

 

Hirdetés
Hirdetés

„A Román Labdarúgó-szövetség elhatárolódik a nézők egy csoportjától, akik a román szurkolótábornak fenntartott szektorban foglaltak helyet Máltán, és idegengyűlölő jelszavakat skandáltak a mérkőzés ideje alatt. A FRF nem tűri a hasonló megnyilvánulásokat, amelyek ellentmondanak minden sportág szabályzatának, és nem válnak becsületére a román válogatott egyetlen szurkolójának sem” – írja a közleményben.

Benkő Erika, az RMDSZ Kovászna megyei képviselője úgy véli, a labdarúgó-szövetség reakciója „üdvözlendő”, de ez csak „az első lépés” lehet.

– Üdvözlendő, hogy a Román Labdarúgó-szövetség nyilatkozatban elhatárolódik az ultráktól, viszont ez nem elég. A szövetség felelőssége, hogy visszaszorítsa az idegengyűlöletet a lelátókon. Ezért is kértük a szövetséget, hogy hozzon konkrét intézkedéseket ebben az irányban, az elhatárolódás véleményem szerint csupán az első lépés lehet – nyilatkozta megkeresésünkre Benkő Erika.

Amint ismeretes, a Málta és Norvégia elleni mérkőzésen, amelyeknek magyar szempontból semmilyen tétje nem volt, valószínűleg az úzvölgyi események hatására a román szurkolók hosszasan skandáltak idegengyűlölő, magyarellenes jelszavakat, köztük a már „szokásosnak” tekinthető „Ki a magyarokkal az országból”-t. Az incidens miatt a Benkő Erika által vezetett Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panasszal fordult az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz, a román, az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) labdarugó-szövetséghez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük