Felhívás!

Letesztelik a vizsgázókat

Letesztelik a vizsgázókat Kovászna megye

A járvány miatt különleges körülmények között kerül sor az idei képesség- és érettségi vizsgára. A sepsiszentgyörgyi tanács azt fontolgatja, hogy a résztvevők érdekében leteszteli koronavírusra a tanulókat.

 A tudomány jelenlegi állása szerint az iskolák zárva maradnak szeptemberig, a tanügyminisztérium meglepően rövid, egyszerű, tiszta, közérthető, egyértelmű és minden helyzetre kiterjedő módszertant adott ki, hogyan kell lezárni a tanulókat. A kivételt azok képezik, akik nem „csak” egyszerűen befejezik az évet, hanem jövőjüket meghatározó vizsgát is kell hogy tegyenek: a nyolcadik és a tizenkettedik osztályosok.

A szaktárca elképzelése szerint ezek a tanulók június 2-a és 12-e között visszatérnek az iskolába, és felkészítőkön vesznek részt. Ebben próbál segíteni a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, amely felvállalná az összes tanuló és pedagógus letesztelését, hogy mindenki nyugodt legyen: lehet járni felkészítőre, nem az iskola az a hely, ahol a gyerek megfertőződik az új koronavírussal.

– Szakemberek bevonásával tárgyalunk erről, és komolyan felmerült a lehetősége annak, hogy minden tanulót és tanárt leteszteljünk – nyilatkozta a sajtónak Antal Árpád polgármester.

A sepsiszentgyörgyi tanácsnak „volna miből” ezt megtegye, hisz nemrég a tanács több mint 5500 gyorstesztet kapott, amiből adott az családorvosoknak, fogorvosoknak, letesztelte a taxisokat, de egy részét „különleges helyzetekre” – például ilyenre – félretette.

Az oktatási minisztérium elképzelése szerint a felkészítőkön és a vizsgákon egyaránt a tanulóknak (az iskola által biztosított) maszkot kell hordaniuk, és egy teremben legtöbb tízen lehetnek. A képességvizsga június 15-én, az érettségi vizsga június 22-én kezdődik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások