Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az oltás fontosságára figyelmeztetnek

Az oltás fontosságára figyelmeztetnek Kovászna megye

Múlt héten zajlott a védőoltások európai hete, amikor a világ orvosai és kutatói ismételten felhívták a figyelmet a védőoltások fontosságára. Most, a koronavírus-járvány árnyékában még inkább fontossá vált a megelőzés.

Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken csökkent, de nem jelentősen a beoltott gyerekek száma – mondta korábban Dr. Şereş Lucia gyermekorvos, viszont tény, hogy sok szülő elutasítja a vakcinát. Olyanok is akadnak, akik csak a kanyaró elleni oltás miatt tiltakoznak. Az orvos szerint éppen ezért kell harcolni és megértetni elsősorban a szülőkkel, hogy a védőoltás nem választás kérdése, hanem azért van, hogy megvédjük gyerekeinket, önmagunkat és a környezetünket.

Ágoston László, a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője arról biztosított, oltóanyag mindig van, nincs fennakadás a vakcina-ellátásban. Ugyanakkor kiegészítő oltási akciókat is szerveznek azokon a településeken, ahol a beoltottsági arány nem megfelelő. Ennek következtében az arány 2018-ban 80,51%-os volt 12 hónapos korban, illetve 94,63%-os 24 hónapos korban, azaz elérték az ideálisnak számító 95%-ot. Védőoltással megelőzhető a betegség, és elkerülhetők annak szövődményei. Két dózis kanyaró elleni oltás 100%-os védelmet nyújt – hangsúlyozta a szakember.

Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság az oltástörvény elfogadását sürgeti, amely hosszú ideje ott hever a parlament asztalán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások