Felhívás!

Lehet dolgozni az unióban!

Lehet dolgozni az unióban! Kovászna megye

Több mint ezerötszáz állás várja az érdeklődőket az Európai Unióban az EURES-iroda révén – tájékoztat a munkaügyi hivatal. Főleg a mezőgazdaságban kínálnak állásokat.

Jelenleg összesen 1517 munkahelyet kínálnak a különböző területeken, a legtöbbet Spanyolországban. Az idei meghirdetett állások nagy része (1007) mezőgazdasági jellegű, több mint 800 eperszedőt keresnek, de más típusú mezőgazdasági munkásra is van igény.

Nagy-Britanniába is elsősorban eper- és málnaszedőket keresnek (160 személyt), de otthoni gondozókra és orvosi asszisztensekre is szükség van. A Németországba meghirdetett állások nagy részébe takarítószemélyzetet keresnek, de építőipari vagy csomagolóipari munkásnak is lehet jelentkezni. Ugyanakkor CNC-megmunkáló szakembereket, buszsofőröket is keresnek.

Hollandia 121 állást tett közzé, 85-öt üvegházi munkásoknak, 25-öt egy élelmiszergyárba, de kertészeket is keresnek magánházakhoz. Svédországban is a mezőgazdaságba kell a legtöbb munkaerő, itt is eperszedésre és nehézgép-kezelésre várják a jelentkezőket. Az állásokról a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal EURES-irodájában lehet érdeklődni. Tavaly mintegy százan kerestek állást az iroda révén külföldön.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 16., 12:51
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Hat a sok arab,meg torok bevandorlo?! Azok mert nem mennek a mezogazdasagba dolgozni?! Ja,nekuk a nehez munka nem fer a fogukra.Ertem en. A neger,az arab ,azok mehetnek irodai munkara,pincernek,ujsagarusnak,termekbemutatonak,elelmiszeruzletbe elarusitonak,fagylalt meg hot dog arusnak stb.Nem beszelve arrol,hogy legtobbjuknek magan ceguk van nyugaton,sajat ettermuk van,internek kavehazuk stb.A roman,meg a szekely az jo lessz a hej rupp munkara is.Gyerekek,ezek minket hulyenek neznek.Senki ne menjen a mezogazdasagba dolgozni,mert a legnehezebb munka es a legrosszabbul fizetett is egyben! Ne adjatok el sajat magatokat rabszolganak.Hiszen ha a neger lehet pincer,vagy fagylaltarus (aki jart nyugaton az tudja,hogy nem hazudok,hiszen tele vannak veluk a vendeglok),akkor koveteljetek ki,hogy ti is ilyen munkara akartok menni! Utasitsatok vissza a mezogazdasagi rabszolga munkat,mert ti sem vagytok alabbvalok az araboknal vagy a negereknel. Ha ilyen aljamunkakat vallaltok,akkor ne csodalkozzatok,hogy indianoknak neznek odakint benneteket! Es ugy is kezelnek !

  • User
   Dátum: 2019. január 16., 18:34
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Nem látom hol írná és mi tiltaná, hogy a magyar is menjen más típusú munkára, üzletet, vendéglő, kajáldát, stb. nyisson. És mennek is, sok képzett és tanult ember elment. Sajnos.