Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Közeledik a határidő

Közeledik a határidő Kovászna megye

Mostanig több mint tizenegy­ezer gazda nyújtotta be kérését a területalapú támogatásra a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Kovászna megyei kirendeltségénél. A hivatal hét végén is nyitva tart. A határidő jövő szerdán jár le.

Hirdetés
Hirdetés

A gazdákat március 1-je óta fogadták az APIA megyei és helyi kirendeltségeinél. A gyorsabb ügyintézést szolgálta, hogy egy előre elkészített program szerint lehetett jelentkezni, amelyről időben értesítették az érdekelteket.
Előbb a nagyvállalkozókat vették, ezek viszonylag kevesen vannak, nagy területtel rendelkeznek, és gyorsan „lefutottak”, ezt követték a kisebb területet megmunkáló mezőgazdászok.
Az APIA Kovászna megyei kirendeltsége szerint május 8-án, egy héttel a határidő lejárta előtt Háromszéken 11.300 kérést regisztráltak, összesen 80.855,12 hektár területre.
Minthogy több mint 13 ezer gazdát tartanak számon, akik potenciálisan igényelhetnék a támogatást, az APIA Kovászna megyei kirendeltsége szombaton és vasárnap is hétköznapi órarenddel tart nyitva, hogy azok, akik valamilyen okból kifolyóan nem jelentek meg akkor, amikor programálva voltak, benyújthassák irataikat. Az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően nem lehet arra számítani, hogy a határidőt meghosszabbítják. <<
(ea)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük