Kiváltaná Szőcs Zoltánt

A székelyföldi autonómia egyik következetes követelője, a hivatásos maratonfutóként ismert Juhos Gábor felajánlotta: akár börtönbe vonulna Szőcs Zoltán helyett. Erre persze nincs lehetősége, de a gesztus mindenképp figyelemreméltó.

Juhos Gábor, aki többek közt azzal vált ismertté, hogy megvásárolta a Gábor Áron szülőháza helyén épült berecki ingatlant, érdekes bejegyzést tett közzé a Facebookon. A hivatásos sportoló felajánlotta, hogy börtönbe vonul, ha lehetősége nyílik rá, annyira hisz az úgynevezett székelyföldi terrorper áldozatainak ártatlanságában.

„Börtönbe vonulok, hogy segítsek egy ártatlan emberen, akinek most fontosabb a szabadság, mint nekem” – írja Juhos Gábor, majd így folytatja: „Mint ismeretes, a zsarnokság hálójába keveredett két honfitársunk ártatlanul raboskodik a romániai magyar közösség minden egyede helyett. A példastatuálás ténye még az emelkedett, román jó szándékú emberek előtt sem kétséges, de mindenen túl rendkívüli helyzet van: egyikük hitvese rövidesen megszülető gyermekével a szíve alatt hazavárja az édesapát a gyermek születése idejére. Azon hitem rendíthetetlenségére alapozva, hogy a »keresztény« román soviniszta, zsarnok hatalom képviselőinek is vannak emberi érzései, »darab-darab« alapon, fizikai valóságom teljességével felajánlom személyemet Szőcs Zoltán helyett, hogy az általam egyébként nem ismert fiatalember otthon lehessen gyermeke születésekor. Üzenem a román illetékes hatóságoknak, hogy magam is magyar vagyok, büntetlen előéletű, erkölcsileg feddhetetlen, és meg vagyok győződve a szóban forgó két honfitársam ártatlanságáról, ezért vállalom egyikük leváltását a közelgő gyermekáldás méltó fogadása időtartamára.”

A bejegyzése alatt írók elismeréssel nyilatkoznak a nemes gesztusról, bár feltehetőleg mindenki előtt világos: Juhos elképzelése jogilag kivitelezhetetlen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 17., 5:45
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Igy kell bekerulni a hirekbe. En meg Dragnea helyett fogok ulni …Az ilyen “gesztusok” kb annyit ernek mint halottnak a csok,vagy a falabnak a frekcio,vagy mint a suketnek a Maria radio..