Felhívás!

Kivágott gömbakácok

Kivágott gömbakácok Kovászna megye

Kivágták a gömbakácok egy részét a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás utcában, mivel miattuk nem lehet az út felújítása során az alapozást elvégezni. Az önkormányzat biztosít: a helyre még több zöldövezet kerül.

A művelet felháborodást váltott ki, a legnagyobb közösségi oldalon több bejegyzés született, sokan kifogásolták a fairtást.
Derzsi Gyula alpolgármestertől megtudtuk: szó sincs arról, hogy zöldövezet nélkül hagynák a felújítás alatt álló utcát, mi több, az úgynevezett fehér ház előtti öreg hársfát megmentik, próbálnak úgy dolgozni, hogy a famatuzsálemet ne kelljen bántani. Az önkormányzat közlése szerint az utca felújítási tervében 60 fa ültetése szerepel, és sokkal több zöldövezet kialakítása, mint amennyi eddig volt.

Az utcában az önkormányzat közleménye szerint 807 négyzetméter zöldövezetet létesítenek, 990 négyzetméter biciklisávot építenek, ugyanakkor elkészül több parkoló és új járdaszőnyeg. A nagy munkálatnak most az első fázisa zajlik, ahol a Béke és Vasút utca között az alapozást végzik, a második szakaszon pedig a vízszolgáltató végzi a rácsatlakoztatást az új, pár hete kicserélt vízvezetékre. Mindezt december 31-ig kell befejezniük.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások