Felhívás!

„Agyatlanok” gyülekezete

Diadalmasan jelentette be Costel Alexe környezetvédelmi miniszter, hogy végre megtalálta a „megoldást”, hogy Románia megőrizze Európa-szerte híres medveállományát és az emberek biztonságát: az állam kétezer lejes támogatást ad villanypásztorra.

Fodor István bodoki polgármester nemes egyszerűséggel „agyatlanok gyülekezetének” nevezte a minisztérium vezetőségét.
– Ezzel csak azt oldják meg, hogy a már most túlszaporodott medvepopuláció még tovább fog nőni. Aki azt hiszi, hogy egy villanypásztor megállít egy medvét, az a plüssmaciján kívül nem látott ilyen állatot. A medve okos állat. Az, ha be akar menni valahová, akkor bemegy, ha másképp nem, akkor úgy, mint itt nálunk, Deákéknál, ahol két rend villanypásztor volt húzva, de a medve beásott alája, és úgyis összetörte a kaptárokat. A medve nem azért jön le a faluba, mert itt etetik, hanem azért, mert a domináns hímek nem engedik közel a gyengéket saját területükhöz, azért, mert az erdőbe tucatjával járnak az irdatlanul bömbölő kvadok, húszasával a pásztorkutyák, és tömegesen a gombagyűjtő cigányok.

Inkább beköltözik – mint legutóbb tette Mikóújfaluban – az éppen „tejesedő” kukoricatábla közepébe. Ott csend van, és csak a mancsát kell kinyújtania az élelemért. Arról sem szólt a miniszter, hogy mi a teendő akkor, amikor a bodoki vagy dálnoki kisiskolás hazafelé, fényes nappal, találkozik az utcán a medvével? Hordjon mobil villanypásztort? Vagy egy-két székely gyerekkel kevesebb, az nem baj, sőt! – mondja Fodor.

A polgármester „színtiszta pénzkidobásként” értékeli a programot, hogy „úgy tűnjön, mintha csinálnának valamit”, arról nem is beszélve, hogy az az ezer villanypásztor, amivel a miniszter minden embert és minden termést meg akar védeni, „ide, az Olt mentére sem elég”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 27., 1:46
    ÉRTÉKELÉS: 5

    De nem csak a környezetvédelmi az agyatlanok gyülekezete,hanem az egész minisztérium SICÁval az élen. Néha az az érzésem,hogy verseny van köztük,hogy melyik tud hölyébb lenni