Hirdetés
Hirdetés

Kisgyerek is sérült

Lapunkat arról értesítette egy sepsiszentgyörgyi panaszos, hogy pénteken a megyeszékhelyi Kőrösi Csoma Sándor utcában egy kisgyerek és dadusa kutyatámadás áldozatává vált.

„Pénteken reggel (február 14-én) történt a támadás: a 4 éves kislány és közel 2 évvel nagyobb testvére éppen a dadussal mentek el a ház előtt (ahol a kutyát tartják – szerk. megj.), amikor a házőrző nekik rontott. Szomorú, hogy több autó is elment a támadás ideje alatt mellettük, ám hosszú ideig senki nem állt meg segíteni a nőn és a gyermekeken. Végül egy férfi sietett az áldozatok segítségére, a kutya a kislány kezét és a dadus lábát marcangolta össze. Orvosi ellátásra szorultak a sérülések miatt. A nagyobbik testvér pedig sokkos állapotba került a történtek miatt” – számolt be lapunknak a panaszos (név és cím a szerkesztőségben).

Hirdetés
Hirdetés

Tőle tudtuk meg, hogy tavaly is volt már gond a szóban forgó kutyával, akkor egyik munkatársának kutyáját támadta meg a nyitva hagyott kapun kiszaladó eb, és a férfi elmondása szerint, széttépte a pórázon sétáltatott kedvencet.

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, náluk hétfőn délelőtt jelezték a pénteki kutyatámadást, kollegái azonnal bűnügyi dossziét nyitottak, és zajlik a nyomozás az ügyben. Kifejtette, az agresszív kutyák a törvény értelmében csakis pórázon, szájkosárral jöhetnek közterületre.

„A kutyákat, embereket provokálás nélkül támadó, megharapó ebek agresszívnek számítanak, függetlenül attól, hogy szerepelnek-e, vagy sem a veszélyes kutyák, harci ebek lajstromán” – összegzett a szóvivő.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások