Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hihetetlen határidők

Hihetetlen határidők Kovászna megye

Szankcionálhatók azok a tisztviselők, akik nem tartják be a határidőket a közbeszerzésekkel kapcsolatban – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök. A kormány egészen „tudományos-fantasztikus” határidőket állapított meg a múlt héten elfogadott sürgősségi rendeletében.

A jogszabály szerint az egyszerű közbeszerzések nem tarthatnak többet húsz napnál, a bonyolultabbak legtöbb hatvan napot vehetnek igénybe. Ugyanakkor korlátozni igyekeznek az óvások számát is: ezt csak egy bizonyos pénzösszeg letétbe helyezésével lehet megtenni, amely elvesz, amennyiben alaptalannak bizonyul a reklamáció.

Hirdetés
Hirdetés

– Ez szinte hihetetlennek hangzik. Ez a húsz nap elképzelhetetlenül szorosnak tűnik, de én lennék a legboldogabb, ha igaz lenne. Mielőtt azonban pezsgőt bontanánk, várjuk meg az alkalmazási normákat, mert csodálkoznék, ha nem lenne néhány kiskapu „beépítve” – mondta el megkeresésünkre Kovács Ödön, Kovászna megye menedzsere.

A jogszabály szerint egy közbeszerzési dokumentáció hallgatólagosan elfogadottnak minősül, amennyiben az Országos Közbeszerzési Hatóság (ANAP) 15 napos határidőn belül nem közli döntését, ugyanakkor az ítélőtáblákon a közbeszerzésekkel kapcsolatos ügyeket külön részleg fogja elbírálni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások