Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tűz ütött ki egy tömbházban

Tegnap 16.30 körül tűz ütött ki Sepsiszentgyörgyön, a Stadion utcai tömbházak egyikében. A helyszínre két tűzoltóautóval szálltak ki a lánglovagok, és több mentőcsapatot is kirendeltek az épületből evakuált személyek esetleges ellátására és kórházba szállítására. A helyszínen kiderült, hogy a tűzfészek az első emeleten található, az egyik lakásban kapott lángra a felhalmozott különféle gyúlékony anyag és hulladék, valamint a lépcsőházat is elöntötte a füst. A tűzoltók hamar eloltották a tüzet, majd kiszellőztették az épületet. A tömbházban 25 személy tartózkodott, ebből tizenegyet kellett kimenekítsenek a sürgősségi felügyelőség munkatársai. Személyi sérülés nem történt, a SMURD-csapat mindössze egy kiskorút kellett ellásson, aki pánikrohamot kapott. A szakemberek nyomozást indítottak a tűz okának kiderítésére. 

Előválasztások Kézdiszéken

Pénteken délután Kézdivásárhelyen ülésezett a Kézdiszéki RMDSZ Állandó Tanácsa, ahol a soron következő önkormányzati választások jelöltállítási teendőit beszélték át. A kézdiszéki településeken a polgármesterjelölteket a városi és a községi választmányok fogják eldönteni, kivételt képez Lemhény és Szentkatolna, ahol helyi igényre válaszolva szerveznek előválasztást, így a lakosság dönti el, kit jelöl az RMDSZ polgármesternek.

„Minden kézdiszéki közigazgatási egységben lesz RMDSZ-es polgármesterjelölt és teljes tanácsosi lista. Helyi kérésnek tettünk eleget azáltal, hogy Lemhényben február 22–23-án mozgóurnás és Szentkatolnán március 1-jén állóurnás előválasztást szervezünk” – tájékoztatott Fejér László, az RMDSZ Kézdiszéki Szervezetének elnöke.

„Arra biztatunk mindenkit Lemhényben és Szentkatolnán, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az előválasztáson. Kérünk mindenkit, aki a továbbiakban szeretne jelentkezni polgármesternek az említett községekben, forduljon bizalommal a széki szervezethez” – hangsúlyozta Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének Állandó Tanácsa korábban döntött a polgármesterjelöltek választásának módjáról, így a Kovászna megyei települések többségében választmányi döntés alapján dől el, hogy kik indulnak csapatukkal a helyhatósági választáson.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük