Felhívás!

Kevesen választották a csavargást

Kevesen választották a csavargást Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló már nincs teljesen lezárva, de különféle intézkedésekkel azon iparkodnak, hogy megakadályozzák egy esetleges járványgóc kialakulását.

Székely Róbert, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló vezetője elmondta, az utcalakók ki-be járhatnak, már nem szabad többé bent tartani őket, mint korábban, amikor ezt egy katonai rendelet előírta.

– Aki egyszer elhagyta az intézményt, annak attól a pillanattól minden nap reggel fél nyolckor távoznia kell, és csupán este tíz órakor jöhet vissza: ezek a személyek ebédre nem, ám reggelire és vacsorára jogosultak. Két szobát különítettünk el erre a célra, itt beérkezéskor fertőtlenítik a személyeket. Akik kijárnak, azok nem találkozhatnak a bentlakókkal. A 25 hajléktalanból 3 igényelte ezt fajta a szabadságot – magyarázta Székely.

A többiek esetében marad a szervezett kijárás, az alkalmazottak elkísérik, autóval szállítják őket ügyintézésekre, de az udvarban lévő filagória körül kialakított elszigetelt részen is lazíthatnak, pingpong-asztal is rendelkezésükre áll. Jó hír a szálló alkalmazottainak, hogy a korábbi időszakkal ellentétben már nem kötelező nekik a folyamatos bentlakás, hazamehetnek családjaikhoz, és váltásokban munkálkodhatnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.