Felhívás!

Készülnek a fesztiválra

Készülnek a fesztiválra Kovászna megye

Felforgatta a fesztiválszervezők életét a koronavírus-járvány, több országos rendezvényt lemondtak vagy elnapoltak. Hogy mikortól lehet tömegrendezvényeket szervezni, még nem tudni, de a szervezők bizakodnak.

Elsőként a Szent György Napok esett a járvány áldozatául, de lemondták a Maros megyei Awake fesztivált is, az országos fesztiválok nagy része júliusban kezdődik, így van rá esély, hogy mégis megtarthatják ezeket.

Kovászna megyében az idén hétéves SIC Fesztet érintik a rendelkezések, az eseményre augusztus 6–9. között kerülne sor Sugásfürdőn. A szervezők nem mondtak le a fesztiválról, a karantén ideje alatt pedig különböző kihívásokkal várják a fiatalokat.

A Fesztivál in dö karantén versenyre kis videókkal lehetett jelentkezni, a fiatalokat arra kérték, örökítsék meg, hogyan készülnek a fesztiválszezonra. Az első három helyezett az idei SIC Feszt arca lehet.

Kelemen Szilárd Péter, a szervező Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke elmondta: mivel minden héten változtatnak a szabályokon, még nem tudják, hogy milyen szabályozás lesz érvényben augusztusban. Ennek ellenére a Hárit csapata felkészült, hogy lebonyolítsák a fesztivált.

A SIC Feszt Székelyföldi Szabadegyetem nemcsak szórakozási lehetőséget kínál a fiataloknak, hanem különböző kerekasztal-beszélgetéseken, előadásokon vehetnek részt az érdeklődők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.