Felhívás!

Meghirdették a kilencedik osztályokat

Meghirdették a kilencedik osztályokat Kovászna megye

Jóváhagyta a minisztérium az összes tervezett elméleti és szakiskolai kilencedik osztályt Kovászna megyében. Jelentkezni a sikeres képességvizsgát követően tudnak a végzős nyolcadikosok.

A líceumok és szakiskolák a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján tették közzé tájékoztatóikat, a diákok részletes leírást kapnak egy-egy szakról vagy elméleti osztályról. Az elméleti líceumokban humán- és reálosztályokba lehet iratkozni, a legtöbb képzés emelt szintű angol- és informatikaoktatással jár. Ami a szakképzést illeti, főleg a feldolgozóipar, a kereskedelem számára hirdettek meg szakokat, itt duális képzésre is van lehetőségük a diákoknak. Ugyanakkor maradnak a teológiai osztályok Sepsiszentgyörgyön a Református Kollégiumban, Kézdivásárhelyen pedig Református Kollégiumban, valamint a Nagy Mózes Elméleti Líceumban (római katolikus osztály). Ami a művészeti oktatást illeti, Sepsiszentgyörgyön a Plugor Sándor Művészeti Líceumban három tagozat indul két nyelven (román, magyar): zene, képzőművészet és színi tagozat.

Az iskolák induló osztályainak bemutatóit a tanfelügyelőség honlapján tekinthetik meg a diákok, az isj.educv.ro oldalon. Ugyanitt letölthetőek a különböző, iratkozáshoz szükséges dokumentumok is.

A VIII. osztályosok vizsgája 2020. június 15-én kezdődik, a diákok online oktatási tevékenység keretében fejezik be az idei tanévet. Ezt követően a vizsgatantárgyakból felkészítő órákat tartanak a tanárok, szigorú egészségügyi előírások betartásával.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.