Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nárciszok védelmében

Nárciszok védelmében Kovászna megye

Az Erdőfüle határában Kankóskert néven ismert nárciszmező természetvédelmi terület, melynek őrzését ilyenkor, virágzás idején, immár idestova 14 éve, hogy a bardoci polgármesteri hivatal biztosítja.

Hirdetés
Hirdetés

Balázsi Dénes polgármester elöljáróként komolyan vette ezt a feladatát is, miszerint természeti értékeinket meg kell őriznünk a maguk teljességében a későbbi generációk számára: a nárciszmező a virágok árusítása miatt egy adott pillanatban veszélybe került, azonban 2006-ban a polgármester őrt melléjük. Érdeklődésünkre elmondta, a felügyelet a nárciszmezőn azóta is tart, jelenleg azt a polgármesteri hivatal egyik alkalmazottja végzi, teljes napi programmal, reggeltől késő délutánig.

Az erdőfülei nárciszréten előforduló csillagos vagy más néven keskenylevelű nárcisz hegyi kaszálórétek, kiszáradó láprétek, üde erdei tisztások faja. Jégkori maradványnövényünk, vagyis a jégkorszakok utáni melegebb periódusokban a Kárpátokban, az Alpokban és a Balkán-hegységben talált menedéket, és maradt fenn ez a hidegkedvelő faj. Védettsége indokolt, mert csak ezeken az élőhelyeken fordul elő. Európában végveszélyben lévő fajként tartják számon, ezért is érdemes ügyelnünk rá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 19., 8:35
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Nem ártana, ha a szentgyörgyi piacon is szétnézne a rendőrség. Tegnap nagyon sokan zergeboglárt árultak. Úgy jöttek nekem a virágot lobogtatva, hogy majd levertek a lábamról. Távolságtartás, nyilatkozat ?