Felhívás!

Új úthálózata lesz Erdővidéknek

Új úthálózata lesz Erdővidéknek Kovászna megye

Több, mint két év telt el azóta, hogy az ágostonfalvi hídon, Kovászna és Brassó megye határánál, Kovászna és Brassó megye tanácsának elnökei, valamint a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója aláírták a finanszírozási szerződését annak az EU-s pályázatnak, mely Erdővidék megyei úthálózatának teljes rehabilitását hivatott alátámasztani. Az eltelt időben sokan kérdezték Erdővidéken, hogy vajon, mikor lesz valami ebből a szerződésből, nos, a nap elérkezett: hétfőn, május 18-án, egy Volvo márkájú erőgép Barót terelőútján elkezdte a munkát.

Az alkalomból a helyszínen Tamás Sándor megyei tanácselnök beszámolót tartott, Erdővidék polgármestereinek és több más érdeklődőnek, valamint a kivitelező brassói Morani Group cég képviselőinek jelenlétében.

Az útjavítást Tamás Sándor Erdővidék modernizációs programjának legnagyobb beruházásaként említette, mely első szakaszban a Málnástól Ágostonfalváig tartó, (Barótot a terelőúton kikerülő) 33 kilométeres megyei útszakasz teljeskörű újjáépítését foglalja magába.

 Első lépésként az ágostonfalvi hídtól a véczeri emlékműig tartó útszakaszon, és Barót város terelőútján kezdődött el a munkálat hétfőn.

Ez nem csak útjavítás, hanem egy teljeskörű felújítás, ami azt jelenti, hogy 50 cm, de helyenként 1 méter mély alapra két rend aszfaltot fogunk húzni, tizenöt hidat fogunk újjáépíteni, 117 átereszt fogunk kicserélni. Szeretném kérni az erdővidékiek megértését, hiszen az útépítés olyan, mint a tojásrántotta evés: ha az ember tojásrántottát szeretne reggelizni, akkor előbb el kell törni a tojást.Ugyanígy van az útépítéssel is: ide új utat fogunk építeni, éppen ezért először fel kell törjük a régit.Megértést és együttműkődést szeretnék kérni önöktől, azért, hogy Erdővidéknek egy teljesen új, modern úthálózatot tudjunk építeni – fogalmazott a megyei tanács elnöke.

 „Ez több, mint 150 milliós beruházás, ez az első lépés 75 millió lejbe fog kerülni. A közbeszerzést a brassói Morani cég nyerte meg” – tudatta a jelenlevőkkel, de arra, hogy mikor lesz vége az építkezésnek,már nem tudott válaszolni: „Ezt ne kérdezze senki, mert ebben az országban semmit előre megmondani nem lehet – nyomatékosította.

Hozzáfűzte, hogy a Baróttól Vargyason át a megyehatárig tartó másik megyei útszakasz modernizálásának jó lenne, ha akkor nekitudnának fogni, amikor a jelenleg elkezdett munkával végeznek, annak a szakasznak a kivitelezése egyelőre közbeszerzési eljárás alatt van.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások