Hirdetés
Hirdetés

Két fakitermelésen aratott a halál

Két fakitermelésen aratott a halál Kovászna megye

A szükségállapot bevezetése óta négy olyan, Háromszéken megesett tragédiáról szereztünk tudomást, amelyeket jelenleg munkabalesetként vizsgálnak a megyei munkaügyi felügyelőség munkatársai.

Hirdetés
Hirdetés

Ördög Lajos, a háromszéki munkaügyi felügyelőség vezetője elmondta, a szükségállapot ideje alatt mindeddig három halálos kimenetelű, valamint egy súlyos sérülés történt munkahelyeken.

– Az elhunytak háromszékiek: az egyik sofőrként, ketten pedig fakitermelésben dolgoztak. A sofőrként dolgozó munkavállalónál valószínű, hogy szívinfarktus okozta a tragédiát, ez pedig utólag valószínűleg nem minősül munkabalesetnek, de amíg zajlik a kivizsgálás, korai a besorolásról nyilatkozni. A fakitermelésben dolgozó egyik alkalmazott egy fafeldolgozó telepen, gatteren sérült meg, és utólag, a kórházban hunyt el. A másik áldozat Bölön közelében, az erdőn szenvedett halálos balesetet: rázuhant egy fa – részletezte Ördög.

A súlyos sérüléseket szenvedő áldozat ugyancsak sofőrként van alkalmazva, ő a kamionjáról esett le. Ennek körülményeit is vizsgálják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük