Felhívás!

Zárt kapus mérkőzések Magyarországon

Zárt kapus mérkőzések Magyarországon Sport

A magyar kormány mától Magyarország egész területén engedélyezi sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, illetve edzések megtartását és látogatását, amivel lehetővé válik a labdarúgó OTP Bank Liga folytatása is.

A koronavírus-járvány magyarországi, márciusi megjelenése óta szintén minden csapatsportágban lefújták a bajnokságokat, egyedül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem törölte sorozatait, sőt, kifejezte szándékát a folytatásról. Csányi Sándor, a szövetség elnöke úgy nyilatkozott, számításaik szerint május 23. és június 13. között tudnák újrakezdeni az NB I-et, és június végére, július elejére lezárulhatna a sorozat, illetve a Magyar Kupa. Az edzések engedélyezése a sportegyesületek által szervezett tréningekre éppúgy vonatkozik, mint az amatőr, a szabadidős és a tömegsport céljából végzett tréningekre.

Ami az európai topligákat illeti, úgy tűnik, a német élvonal lehet az első, amely folytatja a labdarúgó-bajnokságot. Habár korábban a május 9-i dátumot szellőztették meg, most egy héttel későbbi időpontról beszélnek, azaz legkorábban május 16-án indulhat útjára a labda.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.