Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem játszhatnak tovább az ifjúsági csapatok

Nem játszhatnak tovább az ifjúsági csapatok Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) múlt heti ülésén úgy döntött, véget vet a 2019–2020-as szezonnak a gyerek és ifjúsági bajnokságokban. Az egyetlen pontvadászat, amely folytatódhat, az U19-es Elit Liga, ennek győztese részt vesz az UEFA Youth League sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés

A FRF bejelentette, annak érdekében, hogy megvédjék a gyerekeket, illetve csökkentsék a koronavírus-fertőzés veszélyét, arra a határozatra jutottak, hogy az ország területén működő mind a 31 korosztályos bajnokság jelenlegi szezonját törölni kell. Úgy vélik ezáltal a csapatoknak több idejük lesz előkészíteni a következő idényt, illetve azt tanácsolják, amint minden feltétel adott, az edzések elkezdése legyen a klubok prioritása.

A korosztályos labdarúgó-bajnokságok (az U7-estől az U19-es országos bajnokságig, illetve a U19-es országos futsal és Elit Liga) március 9. óta szünetelnek, amikor az FRF eldöntötte, hogy csak az iskolák újranyitása esetén folytatódhatnak ezek a sorozatok, de mivel az iskolai évet lezártnak tekintették, így a megyei és az országos fociligák sem indulnak újra. Az egyetlen bajnokság, amely továbbra is felfüggesztés alatt van, az U19-es Elit Liga, amelynek folytatására megpróbálnak megoldást találni, hogy eldöntsék, mely együttes vesz részt az UEFA Youth League következő kiírásában.

Itt az alapszakasz két 12 csapatos csoportban zajlik, a sorozatból egyetlen forduló maradt hátra. Székelyföldet az FK Csíkszereda képviseli a keleti csoportban, a Hargita megyeiek a 4. helyen állnak 37 ponttal, az utolsó fordulóban pedig az eggyel kevesebb ponttal rendelkező, 5. helyen álló FC Voluntari otthonában kellene pályára lépjen. Mindkét csoportból az első négy-négy együttes folytatja a küzdelmet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük