Hirdetés
Hirdetés

Gyorssegély a megyei vérközpontnak

Gyorssegély a megyei vérközpontnak Kovászna megye

Több olyan határozatot fogadott el Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki online tanácsülésén, amely a COVID–19 vírus okozta járványhelyzettel kapcsolatos, ugyanakkor a beruházásokkal, szervezési kérdésekkel kapcsolatosan is hoztak döntéseket.

Hirdetés
Hirdetés

Kovászna Megye Tanácsa és a megyei vérközpont együttműködési szerződést kötött annak érdekében, hogy a megyei önkormányzat 20 ezer lejre tudjon védőfelszereléseket és fertőtlenítőszert vásárolni a vérközpont számára. „Többletfeladatokat is vállalnunk kell az emberek, a munkakörnyezet biztonsága érdekében. A minisztérium feladata lett volna, hogy a vérközpontot felszerelje védőfelszerelésekkel, sajnos, nem tette meg” – indokolta a döntést Tamás Sándor megyetanácselnök a tanácsülést követően.

A megyei önkormányzat további 1 millió 100 ezer lejt szavazott meg a megyei sürgősségi kórház számára, az összegből egészségügyi fogyóanyagokat, védőfelszereléseket, gyógyszereket, valamint a COVID–19-es járvány elleni védőanyagokat, teszteket vásárolnak, illetve tovább bővítik az oxigénellátást és -tárolókapacitást.

A testület 209 ezer lejt irányzott elő a gyerekvédelmi rendszerben és a hidvégi öregek otthonában dolgozó 207 alkalmazott számára. Az összeget a munkahelyen kéthetes időtartamú, folyamatos szolgálatot teljesítő személyzet ellátása mellett a COVID-19-es vizsgálatok elvégzésére, valamint a védőruhák és felszerelések vásárlására fogják fordítani.

A megye tanács a megyei kórház régi épületének korszerűsítését és kibővítését tervezi, a csütörtöki tanácsülésen jóváhagyták a beruházás megvalósíthatósági tanulmányát és a műszaki-gazdasági mutatóit. Mint ismert, a tüdőkórház új épületét az Országos Beruházási Társaság finanszírozza, ehhez kellett meghatározni a tervezési témakört.

(sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások