Hirdetés
Hirdetés

Készül a játszótér

Készül a játszótér Kovászna megye

Három projekttel pályázott a sepsiszentgyörgyi Máltai Ifjúság a Com’on Sepsi kezdeményezésen, és mindhárom projekt támogatást kapott. A megvalósítások nemsokára befejeződnek, és használatba adják a közösségnek.

Közösségi tér a hajléktalanok számára, játszófelület kialakítása a parkban, illetve guruló könyvkuckó – ezek voltak a Máltai Ifjúság projektjei, melyekre pénzösszeget nyertek, és melyek kivitelezését el is kezdték – számolt be Székely Róbert, a szervezet ifjúsági tagozatának vezetője.

A közösségi tér megépült, használatba adták, a játszótér is készül, itt a hagyományostól eltérően ugróiskolát, sakk- és malomtáblát és más játékokat festenek fel a központi park aszfaltjára. A harmadik kezdeményezés a guruló könyvklub, melynek során mobil könyvkuckót hoznak létre a gyerekeknek. Egy utánfutót alakítanak át erre a célra, amelyet könyvekkel, játékokkal szerelnek fel, és melyekkel különböző eseményeken kívánnak jelen lenni. A könyveket úgy válogatják össze, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekes olvasnivalót – mondta Székely Róbert.

Hirdetés
Hirdetés

A szervezet munkatársa kifejtette: talán a hajléktalanoknak épített közösségi tér váltotta ki a legnagyobb ellentmondást, ugyanis sokan nem értették, miért van erre szükség. Fontos, hogy ezeknek a személyeknek is legyen egy olyan helyük, ahol pihenhetnek, beszélgethetnek, játszhatnak, hiszen egész nap a parkban ülnek vagy fekszenek, egyszerűen azért, mert nincs olyan hely, ahol napközben lehetnének.

– Van egy másik fontos szerepe is ennek a térnek, ugyanis a hajléktalanok nem igazán beszélgetnek egymással. A számukra kialakított térben megteremtődik a helyzet, hogy beszélgessenek, sakkozzanak vagy malmozzanak, de különböző társasjátékestek szervezését is tervezzük – magyarázta Székely.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük