Felhívás!

Karantén a Rétyi-tó partján

Felháborodott rétyi polgár panaszolta lapunknak, hogy a hatóságok veszélyeztetik a falustársai egészségét, ugyanis tudomása szerint egy helyi szállodába COVID-19-fertőzésgyanús személyeket szállásoltak el, ráadásul ezek nem is helybéliek.

„Megfertőznek mindenkit! Nem olyan népek ezek, akiket ide hordtak, hogy betartsák a szabályokat, előbb-utóbb Rétyen, az üzletekben bukkannak fel, és akkor számolgathatjuk mi is, mint a tévécsatornákon a koronavírusos eseteket a faluban” – háborgott a panaszos.

Dombora Lehel Lajos, Réty polgármestere nyugalomra intette az aggódó falustársait, és kifejtette, hogy a Rétyi-tó partján, a településtől távolabb eső szállodában tartanak karanténban más településekről hozott személyeket. Az elöljáró meggyőződése, hogy a helybéliek nincsenek veszélyben.

– A szálloda igen távol van a településtől, és azt is fontos hangsúlyozni, hogy nem lehet érintkezni senkivel az ott lévők közül, ugyanis csendőrségi őrizet alatt vannak, közel se lehet menni az épülethez, nemhogy kiszökni onnan. A szálloda nem a mi tulajdonunk, egy vállalkozó béreli évek óta: ide két hete kezdték el összehordani a környékről – első rendben Oltszemről – azokat a személyeket, akik külföldről hazaérkezve nem tartották be a kötelező házi elkülönítést – magyarázta Dombora.

Tőle tudtuk meg, hogy az első rend „szállodavendégnek” pénteken járt le az elkülönítési időszaka, őket mások váltották, akiket időközben ugyancsak törvénysértésen kaptak a hatóságok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.