Felhívás!

Intelligensebben parkolni

Intelligensebben parkolni Kovászna megye

Hacsak a rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzés nem húzódik el, még a síszezon megkezdődése előtt új, intelligens parkolási rendet vezetnek be Sugásfürdőn, a túlzsúfoltságot és a fölösleges levegőszennyezést elkerülendő.

A sepsiszentgyörgyi tanács hétfői ülésén jóváhagyták az 558.255 lejes összbefektetésre vonatkozó szükségességi tanulmányt. A SMART parkolási rendszer olyanformán lesz kiépítve, hogy az üdülőtelepen levő parkolókat egy videómegfigyelő rendszer felügyeli, és már a Sugásfürdőre vezető út alsó, városi szakaszán látni lehet majd egy kijelzőn, hogy van-e az üdülőtelepen szabad hely az autónak. A fenti parkoló bejáratánál egy sorompó lesz, és egy rendszámfelismerő rendszernél kell majd bejelentkezni, visszafelé jövet pedig fizetni. Ugyanakkor sűrítik majd a buszjáratokat is, hogy aki nem tud személygépkocsival felmenni, az az autóját egy lenti parkolóban hagyva, megtehesse ezt a tömegközlekedési eszközökkel.

Mint az a határozat indoklásában szerepel, az utóbbi időben Sugásfürdőn igen megnövekedett a turistaforgalom, a parkolóhelyet kereső, várakozó és szűk helyeken megforduló autók csak nehezítik a közlekedést. Az önkormányzat a helyszínen 85 autónak talált megállóhelyet, a parkolók már meg is vannak festve.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.