Felhívás!

Indulhat a síszezon!

Indulhat a síszezon! Kovászna megye

Háromszéken négy sípályán lehetne csúszni – ha az idő megengedné. A hatóságok azt mondják: a maguk részéről mindennel elkészültek, már „csak” az hiányzik, hogy a levegő hőmérséklete tartósan mínusz öt Celsius-fok alá süllyedjen, és akkor elkezdődhet a „hógyártás” is.

 

Sugásfürdőn két pálya várja a téli sportok kedvelőit. A nagyobbik közepes nehézségűnek minősül, 560 méter hosszú és átlagosan 76 méter széles, 150 méteres szintkülönbséggel. Az esti kivilágítással rendelkező pályát egy 62 tányéros sífelvonó szolgálja ki.

A kisebb pálya 250 méter hosszú, átlagosan 60 méter széles, a szintkülönbség a legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 65 méter. A pálya kivilágítható, és ezt is felvonó szolgálja ki.
Mindkét pálya szélére hóágyúkat szereltek, ám csodára ezek sem képesek. Ahhoz, hogy kielégítő minőségű havat lehessen gyártani, a levegő hőmérsékletének tartósan mínusz öt Celsius-fok alá kell süllyednie.

Ha beindul a szezon, akkor a pálya mellett megnyílik a sí- és hódeszka-felszerelés kölcsönző, így azok is élvezhetik a lesiklás örömét, akik csak alkalmilag látogatnának ki a pályára, és nem fektetnénk egyelőre költséges felszerelésbe. Igény esetén síoktatást is tartanak.

– Ha lehűl az idő, néhány nap alatt beszórjuk a pályát, akkor is, ha nem havaz (bár az nem ártana), és onnantól várunk szeretettel minden télisport kedvelőt – nyilatkozta Bodor Lóránt, a pályát működtető Sepsi Rekreatív vezetője.

Bérletet legtöbb 90 napra lehet váltani. A prémium csomag 360 pontos, 151 lejbe kerül és 90 felvonásra elég a nagy (itt 4 pont egy felvonás), 120 felvonásra a kisebbik pályán (3 pont/felvonás). 18 év alatt, illetve 60 év fölött ezt a csomagot 101 lejes kedvezményes áron lehet megkapni. A standard bérlet 60 (kedvezményesen 40) lejbe kerül, és 30 napra érvényes. Ez összesen 120 pontos, azaz 30 felvonásra elég a nagy és 40 felvonásra a kisebb pályán.

Ezen kívül van egy 12 pontos 1-es és egy 60 pontos 2-es jelzésű bérlet, amelyek szintén 30 napra érvényesek és 9 (6), illetve 36 (24) lejbe kerülnek.

A kovásznai Lőrincz Zsigmond-pálya szintén nyitásra kész. Itt egy 1000 méter hosszú közepes, és egy 400 méter hosszú könnyű pálya várja a sízőket. Gyerő József polgármester a sajtónak elmondta: egy magáncéggel kötnek szerződést a pálya működtetésére, mert a hivatal egyelőre nem rendelkezik az ehhez szükséges felszereléssel. A LEADER-programban benyújtottak ugyan egy európai uniós pályázatot három hóágyú beszerzésére, amelyet nyertesnek nyilvánítottak, de a bürokráciát ismerő polgármester szerint nincs arra valós esély, hogy azokat ebben az idényben használni lehessen. A pályázatból szereznék be a hóágyúk „alapanyagát” biztosító nagyteljesítményű vízpumpát és az elektronikus beléptető rendszert is.

Újdonságnak számít, hogy a sípálya mellett felszerelik a korábban Sepsiszentgyörgyön működtetett műjégpályát. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.