Illyefalvi portákra vittek

„Ha egy székely zászlót letépnek, kettőt teszünk helyébe” — fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke pénteken, miközben székely lobogót ajándékozott az illyefalvi Molnár Mihálynak, akinek a székely kapujára, illetve a tűzoltószertárra kitűzött zászlaját múlt hétfőn letépték a Dinamo futballcsapat drukkerei.

A látogatás során további nyolc portára kopogott be Tamás Sándor és Fodor Imre helyi polgármester, és adtak székely lobogót többek között Vass Gabriellának is, aki szemtanúja volt az esetnek. Elmondása szerint egy Ilfov megyei rendszámú személyautó állt meg a kapu előtt, egy férfi kiszállt belőle, és letépte a zászlót. Az asszony kérdését (De ce luați?) nem méltatta válaszra, szó nélkül elhajtott.
Molnár Mihály portájáról második alkalommal lopták el a székely zászlót randalírozók, ennek ellenére kitart eszméje és nemzeti öntudata mellett. „Sokan mondták, hogy miért a székely kapura teszem ki a székely zászlót? Hát azért, mert nem akarok elbújni. A székely kapura székely zászló jár. És ahányszor leveszik, én annyiszor teszek mást a helyére” – nyilatkozta határozottan.
A fővárosi futballcsapat drukkerei nehezen viselték a múlt hétfői vereséget, egyikük magyar zászlót lopott, a többiek pedig vandál módon ugrottak neki a kerítésnek, hogy betörjenek a pályára, még magántulajdont is megrongáltak. Hazafelé menet Illyefalván és Szotyorban randalíroztak.
Tamás Sándor kiemelte: „Azt látjuk, hogy egyre többen érdeklődnek a székely zászló iránt, mindenki a saját értékrendje szerint. A bukarestiek nem szeretik, a székelyek pedig annál inkább, éppen ezért hoztunk Illyefalvára, és még fogunk vinni más településre is.”
(RMDSZ-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 7., 7:51
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Kezd magára találni a székely megye vezetése: felfedezte, mennyire jó a multikulturalitás! Vigyétek győzelemre a népet Dalmau, Viera, Obsivac, Sato, Ghinga, Gorrin, Hamed, Tandia, derék székelyek! Lobogjon a zászló! Minimálbér, olcsó sör, foci kell még a boldogsághoz….