Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Illegális szemétlerakók miatt bírságolták meg a nagybaconi önkormányzatot

Illegális szemétlerakók miatt bírságolták meg a nagybaconi önkormányzatot Kovászna megye

Nagybaconban végzett ellenőrzést a hétvégén a Kovászna megyei környezetvédelmi őrség munkatársai, miután bejelentést kaptak, hogy a településen illegális szemétlerakók találhatók. A jelzés igaznak bizonyult, a helyszínen építkezési és háztartási hulladékot, valamint gumiabroncsokat találtak, ezért a hatóságok a lehető legmagasabb összegre, 15 ezer lejre bírságolták a polgármesteri hivatalt.

Hirdetés
Hirdetés

Lucian Cândea, a környezetvédelmi őrség vezetője a Covasnamedia-nak elmondta, a büntetést azért rótták ki, mivel a hulladék közterületen volt lerakva, és az önkormányzat feladata lett volna ennek megelőzése, illetve megakadályozása. Elrendelték ugyanakkor a terület megtisztítását is.

Az év első három hónapjában a környezetvédelmi őrség összesen 146 ezer lej értékben rótt ki bírságokat, a leggyakoribb kihágást a hulladék illegális lerakása, elégetése, illetve a hulladékgazdálkodási nyilvántartás hiánya jelentették.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 28., 19:15
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Minden faluban szétnézhetnének!Legalább látnak ,hova hordják a cickok a szaros pelenkától elkezdve mindent,és nemcsak ők!Tele vannak a sáncok, patakpartok stb.A szocsialok pedig vígan kávéznak és kapják a segélyt a mi adónkból!!

 • User
  Dátum: 2021. április 28., 20:11
  ÉRTÉKELÉS: 1

  S a tettes kacag a fa… nak. Kell figyelni a szemetelőket és az első 5-tel vizafizetettni ezt a pénzt. Az a sok szemét nem egy perc alatt került oda, annak nyoma kell legyen. Fel kell lépjenek az önkormányzatok szigorúbban, ha nem akrnak ekkora bírságot fizetni.