Felhívás!

Horgászat óvintézkedésekkel

Horgászat óvintézkedésekkel Kovászna megye

Mint bármilyen más szabadidős tevékenységet, a horgászatot is egyelőre csak bizonyos járványmegelőző óvintézkedések betartása mellett lehet űzni. Nincs ez másképp a baróti Rika Sporthorgász Egyesület által adminisztrált baróti Pumpaházi tavon sem.

Albert Egon ügyvezető igazgatótól megtudtuk: amennyiben valaki nem hoz otthonról maszkot, kesztyűt, kézfertőtlenítőt, a helyszínen, a horgásztónál beszerezheti. Itt egyébként még védőfelszerelés is igényelhető.

A járvány miatti kényszerszünet után a tavat május közepétől látogathatják ismét a horgászok, a szabályok közül még megemlíthető a kötelező csendtartás, valamint a horgászhely körüli tisztaság- és rendtartás, a merítőháló, textil haltartó, fogadómatrac használata. A haltartóban legfeljebb négy kiló halat lehet tartani, az ezen felüli mennyiségért a napidíjon felül is fizetni kell, kilogrammonként 25 lejt. A napidíj ára egyébként 30 lej az egyesületi tagoknak, másoknak 60 lej. Ha valaki egy négy kilogrammosnál nagyobb halat fog, azt azonnal vissza kell engednie a vízbe, azonban úgyis szerencsésnek mondhatja magát, hiszen cserébe kap érte egy 24 órás ingyenjegyet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 12., 10:32
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Minenkit megbolonditottak. Ki látott olyant, hogy nyilt terepen maszkkal gumikesztyüvel öljön egéssz nap a pecás? Már az élmény sem olyan. Elmegy az ember kedve az egéssztöl.