Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hódot mentettek egy aknából

Hódot mentettek egy aknából Kovászna megye

A háromszéki tűzoltók az idei első félévben tizenegy állatmentő akcióban vettek részt. Az esetek némelyike igazi kihívásnak bizonyult, olvasható a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) jelentésében.

Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva jelentősen több állatmentéshez riasztották a katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársait. „A tavalyi két esettel szemben az idei év első felében tizenegy esethez riasztották a tűzoltókat” – áll a közleményben. Megjegyzik, kivétel nélkül olyan esetekről volt szó, amelyekben a tűzoltók közbelépése nélkül az állatok életüket veszítették volna.

Ló az emésztőgödörben

Az esetek többségében bajba került kutyákat és macskákat mentettek meg a lánglovagok. „Öt esetben fán rekedt macskákat helyeztek biztonságba a tűzoltók, emellett négy gödörbe esett kutya kimenekítésénél is segítséget nyújtottak.” Az említettek mellett egy emésztőgödörbe zuhant lvat is kihúztak a csávából.

„Rendkívül nehéz eset volt az emésztőgödörbe zuhant ló kimenekítése, hiszen egy 3 méter mély, szűk, nehezen hozzáférhető helyről kellett kiemelni egy nagyon súlyos jószágot télvíz idején, januárban.”

Kutya a motorházban

Nem gyakran riasztják a tűzoltókat hódok mentéséhez, ám idén erre is volt példa.

„Egy aknába zuhant és onnan kimenekülni képtelen hód mentésére is hívták a tűzoltókat, és az akció végén a betongödörből kiemelt állat sértetlenül került vissza természetes környezetébe.”

A kovászna megyei tűzoltók által az idők során megmentett állatok között tehenek, gólyák és nyulak is voltak szép számmal, az „érdekesebb” esetek között egy autó motorházába szorult kutya kimenekítését, illetve egy emésztőgödörbe zuhant medvebocs kiszabadítását említették. Utóbbi maga evickélt ki a gödörből a lánglovagok által elhelyezett létrán.

Archív fotó: ISU Covasna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások