Felhívás!

Hetvenöt évesen fogadott örökbe

Hetvenöt évesen fogadott örökbe Kovászna megye

Az elmúlt évek statisztikája alapján elmondható, hogy idén a tavaszi zsongással nem nőtt olyan nagy mértékben az utcán kóborló kutyák száma, mint korábban – derült ki érdeklődésünkre. A Tega Rt. által működtetett szépmezői kutyamenhely vezetősége elmondta, ez főként a különféle „frontokon” zajló ingyenes ivartalanításoknak köszönhető.

Kiderült, amellett, hogy az elmúlt években az utcáról szép számban befogtak ebeket az illetékesek, a különféle – a menhely, illetve állatvédő egyesületek által szervezett – ingyenes ivartalanítási akciók is kezdik meghozni az eredményt. A jó hírek lajstromát gyarapítja, hogy a gazdás, otthonról megszökött ebek száma sem olyan magas ebben a periódusban, mint az elmúlt esztendőkben – mutattak rá az illetékesek.

A szépmezői kutyamenhelyen az örökbefogadás javuló tendenciát mutat: a fiatalok inkább kölyökkutyákat igényelnek, az idősebb személyek pedig a nem annyira energikus, idősebb ebeket veszik magukhoz: ugyanolyan mértékben keresettek a kis- és közepes testű kutyák is, mint a nagytestűek. Idén eddig egy 75 éves férfi számít a legidősebb örökbefogadónak: ő annak reményében kereste fel a menhelyet, és végül vett magához egy idős kutyát, hogy a szegény párának utolsó éveiben örömet szerezhessen, az addig mostoha életet élő eb megérezhesse a szeretetet, a törődést, kertes házban pihenhessen, illetve kis távon, az üzletig kísérje el gazdáját a bevásárlásokra.

A menhely hétköznapokon 10-16 óra között látogatható, illetve szombaton, vasárnap 10-14 óra között. Csoportos látogatások esetén egyeztetés szükséges a 0732.717.185-ös telefonszámon. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.