Felhívás!

Háziorvos kerestetik!

Háziorvos kerestetik! Kovászna megye

Mint ismeretes, március elsejétől nyugdíjba ment, végleg visszavonult a mikóújfalusi háziorvos, a településvezetés pedig minden követ megmozgatva keresi az utódot. Szinte sikerrel is jártak, ám az éppen életben lévő törvények végül áthúzták számításaikat.

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere megkeresésünkre tegnap elmondta, továbbra sincs háziorvosa a településnek. Ugyan hajszál választotta el, hogy új szakemberrel oldják meg a gondokat, ám végül az érvényben lévő törvények áthúzták számításaikat: az eset kapcsán egy törvénymódosítási javaslat ötlete is felvetődött.
– Találtunk városon praktizáló háziorvost, aki pár órára munkapontot hozott volna létre Mikóújfaluban, ám kiderült, hogy ezt a törvények tiltják: városon ténykedő háziorvos vidéken nem nyithat munkapontot még akkor sem, ha ezt részidőre tenné. A legelső polgármester-találkozón kérni fogom a törvénymódosítást, ám ez sem garancia, hiszen ebben az országban már megszokottá vált a szélmalomharc. Napi rendszerességgel kérdik a település lakói, hogy lesz-e orvosunk. Nem hitegetek senkit, nem dobálózom üres ígértekkel: mindenkinek azt tanácsolom, egyelőre iratkozzon más háziorvosokhoz, hiszen a recepteket ki kell állítsa valaki. Ha majd kerül szakember, akkor vissza lehet iratkozni – számolt be az elöljáró.
Tőle tudtuk meg, hogy a mikóújfalusi betegek majdnem 90%-a sepsiszentgyörgyi orvosokhoz igyekszik feliratkozni, hiszen a közeli településeken is hiánycikk a fehérköpenyes.
– Ezúton is köszönetet mondok azoknak a megyeszékhelyi orvosoknak, akik befogadták a mikóújfalusi pácienseket – hangoztatta Demeter, hozzátéve, hogy lakást is biztosítanának az újan érkező orvosnak. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.