Zöld Barót

Zöld Barót Kovászna megye

Baróton fiatalok több száz facsemetét ültettek el a múlt hónapban a város határában található bányató partján – és újabb tervek vannak a település „zöldítésére”.

A csemeteültetés eredetileg ugyanis a Barót-patak martjára volt tervezve, ahol a régebbi fákat kivágták, csakhogy a mederszabályozási munkálatokat még nem adták át az építők, így a vízügyi hivatal azt kérte a baróti polgármesteri hivataltól, várjanak annak újrafásításával. Így esett tavasszal a tó környékére a választás.
Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta, a hivatal mindenben támogatja ezeket a „zöld” kezdeményezéseket (az ötlet a Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesületé volt), most az ültetésnél segítettek vizet hordani, a későbbiekben is locsolták a facsemetéket, melyek, reméli, megélnek, és csak szebbé teszik a települést. Hozzáfűzte, amint a patakmedret átveszik, újabb facsemeteültetési napot szerveznek Baróton. Ezúttal a városi tanács is átvette azt a kétszáz kőrisfacsemetét, melyeket adományként kapott a település az Állami Erdészeti Hivatal olaszteleki kirendeltségétől, s melyek a tónál, de a város más pontjain is elültetésre kerültek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.