Felhívás!

Röviden

Útjavításra készülnek
Nagyborosnyó község polgármestere, Ilie Nicolae arról tájékoztatott, hogy a Kispatak felé vezető 800 méter maka­dám­út javításához, vagyis újrakövezéséhez, és átereszek létesítéséhez egy hónap múlva foghatnak hozzá, jelenleg az építkezési engedélyek beszerzésénél tartanak. Ugyancsak idén kezdődik a Progressio Helyi Akciócsoport (GAL) keretében sikeresen pályázott nagyborosnyói műfüves pálya megépítése, amit a jelenlegi, nagyon rossz állapotban levő focipálya helyén alakítanak ki. A márciusi esőzés megrongálta a hidakat, és elvitte a pallót Kisborosnyón, így az önkormányzat a prefektúrához és a megyei tanácshoz fordult segítségért, hogy sürgősségi rendelettel pénzt kérjenek a kormánytól a híd felújítására, a palló létesítésére. 

Lovas zarándoklat Háromszékről
Kökösből csütörtökön 9 órakor a Gábor Áron-szobortól áldással indulnak a háromszéki lovas zarándokok, hogy Illyefalva (10 óra, református erődtemplom), Sepsiszentgyörgy (12 óra, az új sportcsarnok háta), Gidófalva (13 óra, református templom), Sepsibodok (14.30 óra, református templom), Málnás (17 óra, református templom) majd Málnásfürdő (18 óra, katolikus templom) érintésével érkeznek Mikóújfaluba (19 óra), ahol egy csárdában szállnak meg. Napi felelős: Király Károly (tel.: 0746.159.873). Pénteken 8-kor áldással indulnak a mikóújfalusi református templomtól, majd Sepsibükszád (9 óra, katolikus templom), Tusnád, Szentsimon, Csíkszentkirály, Csiba érintésével 17.30-kor indulnak Csíksomlyóra. Napi felelős: Jani András (tel.: 0724.303.580). 

Székelyföld mindig zöld
Május 18-án, pénteken 17 órától Székelyföld mindig zöld címmel ünnepi műsort szervez a Sepsiszéki Székely Tanács Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, a Székely Nemzeti Tanács és a székely önrendelkezési harc 100. évfordulójára emlékezve. A rendezvény része Domonkos László – a székely hadosztály küzdelmeiről szóló Az elfelejtett parancsnok – Kratochvil Károly élete című könyvének bemutatása, közreműködik Csoma Gergely. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.