Hirdetés
Hirdetés

Házi finomságok internetről

Házi finomságok internetről Kovászna megye

Idén a járvány miatt Erdővidéken is elmaradtak az utóbbi években bejáratott, már-már hagyományossá váló időszakos vásárok, mint amilyen a baróti őszi vagy a karácsonyi vásár volt, ahol a helyi termelők, kézművesek túladhattak saját készítésű portékáikon, illetve házilag megtermelt szezonális áruikon.

Hirdetés
Hirdetés

A szükség azonban új megoldásokat szült, a termelők az internethez folyamodtak. Létrehozták az Erdővidéki házi finomságok Facebook-csoportot, ahol az érdeklődők gyakorlatilag mindenhez hozzájuthatnak, ami csak egy háztáji gazdaságban fellelhető. Kezdve a konyhakész házi szárnyasoktól, a friss véres hurkán, májason át a karácsonyi süteményekig, házilag készített édességekig, innivalóig és még sok minden egyébig.

Így annak a háziasszonynak, aki jobban kedveli a házi dolgokat, mint azokat, amiket minden boltban megvásárolhatna, érdemes felkeresnie ezt a csoportot: hátha valami igazi erdővidéki finomságot talál magának és családjának karácsonyra.

Az adás-vétel a csoportban megegyezés szerint zajlik: van, hogy akár készen házhoz szállítják a kért termékeket. Mindenesetre azoknak ajánlott az oldal, akik szeretnek egészségesen, jót s jól enni, helyit háztól, kisebb gazdaságoktól. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 18., 12:00
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Az bíztos, hogy nagyon hasznos a csoport a helyi termékeket előnyben részesítők számára, de az újságíró, mint mindig a hasára csapott és úgy fogalmazta meg a cikket. Ideje lenne már, hogy megtanulja a szakmát.

 • User
  Dátum: 2020. december 18., 13:22
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Média es ujságírók…! Akik félrevezetik az embereket, akik hamis , átírt, hozzátett- elvett hazugságokbol ” élnek” . Büszkék vagytok magatokra!? Egyáltalán nem igaz a fent leírtak, messze nem a helyzet szülte a csoportot. Már két éve müködik, hála Istennek sok erdővidéki ember örömére és egy keveske plusz jövedelem megvalósításra. Szégyelje magát az , aki hazugságokat ír, mond, vagy hírdet föleg a saját kornyezetérol, helyzetéről, embertársáról!!!

 • User
  Dátum: 2020. december 18., 22:04
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Bolhabol elefántot… Nem mindegy ki és mikor hozta létre a csoportot? A lényeg, hogy van és nagyon jól működik. Kicsiny tersegunk fejlődik, egészséges, helyi finomsagokat kínál… a multikkal ellentétben. Éljünk egyetértésben, békességben, egészségesen. Az újságíró szerintem joszandeku cikket írt.

  • User
   Dátum: 2020. december 19., 11:40
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Nem mindegy. Ahhoz, hogy működjön és jól működjön, tenni is kell. Egy újságíró pedig hiteles információkkal kell szolgáljon. Vajon miért is kételkednek annyian a médiában?

   • User
    Dátum: 2020. december 19., 23:58
    ÉRTÉKELÉS: -4

    Előkerültek a sötétből az újság-és újságíróellenes hőbörgők, csak azt felejtik el, hogy: ha nem lettek volna az újságírók, ők Cseszka avas szalonnáját ennék ma is!

 • User
  Dátum: 2020. december 19., 19:35
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A reklám pedig nem ingyenreklám, munkájáért az újságíró is fizetést kap. Végezzen akkor rendesmunkát! Gratulálok a csoport működtetőjének!

 • User
  Dátum: 2020. december 19., 23:57
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ez az írás nem ingyenreklám! Vagy az író nem fizetésért dolgozik? Akkor végezzen jó munkát. Erdővidéken kevés az újságíró, s azok némelyike amatőrnek se való.

 • User
  Dátum: 2020. december 20., 12:24
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ha pàr kèpet is mellèkelnènek magukról/ a helyisègről ahol kèszülnek, talàn az embernek mèg lenne is gyomra megenni/ megvàsàrolni a termèküket! Tisztelet a kivètel,de sokaknak halvàny lilla fin@!uk sincs a higièniai szabàlyokról! Tegnap is vki x oldalon hìrdette portèkàit,de az àrak legalàbb 2 vel be voltak szorozva+ a hìrdetès hemzsegett a helyesìràsi hibàktól! A màsik: megvàsàrolja a hizlaldàból a sertèst,mert őkelme nem tart àllatot,sem mezőre nem jàr,feldolgozza a húst ès portèkàit helyi/ bio….termèkkènt kinàlja!😁😅🤣

  • User
   Dátum: 2020. december 20., 22:19
   ÉRTÉKELÉS: -3

   Igaz. Azt kellett volna megkérdezze az újságíró, hogy van-e engedélyük arra, hogy élelmiszereket forgalmazzanak? Vagy az csak úgy megy, hogy jaj de finom, vegyük meg! S ebbe benne van termelői engedély, forgalmazási engedély, cukortartalom s minden.Én csak annyit mondok, hogy inkább ezerszer elmegyek az Auchanba minthogy ezektől bármit is vegyek.

   • User
    Dátum: 2020. december 21., 12:13
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Na, csak eresztgessed a madaras teszkóba, kapsz ott mindenféle finomságot… disznóbőrből készült virslitől megkezdve olyan kolbászig, aminek kerek 9 százaléka hús, pontosabban MDM. De van ott olyan tej és tejtermékek, amik a tehenet hírből sem ismerik, zöldségek, amik nem láttak termőföldet, növényvédő szert viszont annál többet. A többit reád bízom, fedezd fel…