Felhívás!

Gólyacsomag a mikóújfalusiaknak

Demeter Ferenc, mikóújfalusi polgármester lapunk érdeklődésére arról számolt be, hogy már benyújtotta a határozattervezetet, és reményei szerint hamarosan meg is szavazzák a Gólyacsomag-programot, amelynek köszönhetően a helyi újszülöttek, ezek családjai egyenként ezerlejes értékcsomagból álló segítségben részesülnek.

Az elöljáró kifejtette, idén januárban fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy valamilyen formában támogatni kellene a mikóújfalusi újszülötteket, illetve ezek szüleit.

– Egy kolozsvári tanácsosnál láttam, hogy benyújtottak egy ilyen tervezetet, elkezdtem kutakodni, és felfedeztem, hogy még van pár romániai város – például a közeli Brassó –, ahol ilyennemű segítséggel kedveskednek a szülőknek, így próbálják támogatni a kisgyerekeket vállaló családokat. A tanácsos kollegák is jó ötletnek tartották a kezdeményezést, így amikor elfogadjuk az idei költségvetést, még azon a tanácsülésen jóváhagyjuk a programot – részletezte Demeter.

Megtudtuk, elsőre kisebb vita is kialakult a tanácsosok között, ugyanis a pénzbeli támogatás is felvetődött, ám végül mindenki belátta, hogy a pénzösszeget esetenként nem feltétlenül a babára költenék, így maradt a baba neveléséhez szükséges kellékeket – pelenkát, tejport, vitaminokat, ágyneműt, ruhákat és hasonlókat – tartalmazó Gólyacsomaggal való támogatás terve.

– Az ezer lej értékű csomagot szakemberekkel egyeztetve fogjuk összeállítani, és olyan cikkeket, termékeket tartalmaz majd, amelyek elengedhetetlenek a kicsik nevelésében – szögezte le az elöljáró.

Demeter még azt is elmondta, hogy Mikóújfaluban évente átlag 13-15 gyermek születik, az elhalálozások száma viszont 40 fölöttire tehető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.